Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εκτεταμένοι έλεγχοι και δύο πρόστιμα των 1.500 ευρώ το Σάββατο στο παζάρι

Εκτεταμένοι έλεγχοι και δύο πρόστιμα των 1.500 ευρώ το Σάββατο στο παζάρι

1

Επιβλήθηκαν σε δύο πωλητές της λαϊκής μαζί με 15νθήμερη αναστολή λόγω αυθαίρετης ανάπτυξης πάγκων

 

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο παζάρι, με την πρεμιέρα της επιστροφής των πωλητών βιομηχανικών ειδών, που βρισκόταν για 2,5 μήνες σε αναστολή.

Από τους ελέγχους προέκυψαν δύο παραβιάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 1.500 ευρώ μαζί με 15νθήμερη αναστολή για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων.

Την ίδια μέρα επιβλήθηκαν και δύο πρόστιμα των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα  μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (63.841) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.710) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  • Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.329) παραβάσεις και (5) συλλήψεις, εκ των οποίων (67) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (258) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (252) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, εκ των οποίων (25) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • (23) παραβάσεις και (5) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν στην ΑΜΘ τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

– (2) πρόστιμα των 1.500 ευρώ έκαστο, σε πωλητές λαϊκής αγοράς για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων και αναστολή δραστηριότητας τους για 15μέρες (ΠΕ Ξάνθης)

– (2) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα  μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών (ΠΕ Ροδόπης)

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Θεσσαλονίκη, (2) συλλήψεις και (2) πρόστιμα των 3.000 ευρώ έκαστο, για διοργάνωση πάρτι σε οικία. Επιπρόσθετα σε (11) συμμετέχοντες βεβαιωθήκαν πρόστιμα 300 ευρώ έκαστο, για παραβίαση περιορισμό κίνησης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…