Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οξυγόνο από τον δήμο στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Οξυγόνο από τον δήμο στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε η παραχώρηση της δωρεάς  της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου για τις ανάγκες στο νοσοκομείου – Δεν έλειψαν δηκτικά και ειρωνικά σχόλια

 

Ο δήμος Ξάνθης θα αναλάβει το κόστος της δαπάνης της εγκατάστασης που προϋπολογίζεται σε 60 – 70.000 ευρώ – 90 συμπολίτες μας χρειάζονται άμεσα οξυγόνο

 

 

 

Σε ομόφωνη λήψη απόφασης για  δωρεάν παραχώρηση της κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου  που έχει αποδεχτεί ο δήμος Ξάνθης από δωρητέ, επιχειρηματίες του εξωτερικού και ανάληψη του κόστους της δαπάνης της εγκατάστασης που όπως την προσδιόρισε ο δήμαρχος Ξάνθης ανέρχεται σε 60 – 70.000 ευρώ, προέβη το δημοτικό συμβούλιο σε διαδικτυακή του συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου.

Η απόφαση περιλαμβάνει και κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών όπως συντήρηση  – αναβάθμιση των σωληνώσεων παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και του δήμου.

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης της γεννήτριας παρά τα δηκτικά και τα ειρωνικά σχόλια  – 90 συμπολίτες μας χρειάζονται οξυγόνο

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης γνωστοποίησε ότι το νοσοκομείο Ξάνθης δέχεται μεγάλη πίεση και υπάρχουν περίπου 90 ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό  όπως είπε ,κινητοποίησε την δημοτική αρχή να παραχωρήσει την κινητή μονάδα την οποία δώρισαν στον δήμο επιχειρηματίες του εξωτερικού από το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Απρίλιο και έγινε αποδεκτή από τον δήμο στις 15/11.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι επικεφαλής αναγνώρισαν την αναγκαιότητα ο δήμος να παραχωρήσει ην γεννήτρια και μάλιστα έπρεπε να το κάνει ενωρίτερα, δεν παράλειψαν να επιρρίψουν ευθύνες στην δημοτική αρχή για την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας στην αρχή. Έτσι στις τοποθετήσεις τους σχεδόν όλοι οι επικεφαλής σχολίασαν με αρνητικό τρόπο …  «τα ράντζα στο Αμοιρίδιο» για τα οποία ο κ. Λύρατζης πρότεινε «για να μην πάνε χαμένα να διατεθούν στις …κατασκηνώσεις»!

 

Ενδεικτικές φράσεις από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων

Δημαρχόπουλος: «Χαίρομαι που μετά από μήνες επικράτησε η λογική μου. Ο δήμος δεν μπορεί να αντικαθιστά έναν φορέα υγείας».

Μελισσόπουλος: «Θυμόμαστε όλοι τον δήμαρχο να βγαίνει σαν πολεμικός ανταποκριτής και να δηλώνει για τα ράντζα στο Αμοιρίδιο και για την γεννήτρια οξυγόνου. Πέρασε καιρός από τότε και τώρα την παραχωρούμε στο νοσοκομείο. Έχουμε ενστάσεις και ερωτηματικά αλλά λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ για να βοηθήσουμε το νοσοκομείο»

Παπαχρόνης: « Ένα σίριαλ, με μυστήριο και αγωνία. Στις 3 Απριλίου πληροφορήθηκαν για την δωρεά και μάλιστα ο δήμαρχος κατηύθυνε τους δωρητές να απεθυνθούν στην  ΥΠΕ. Αυτό δεν προχώρησε και ερχόμαστε στις 15/11 να την αποδεχτούμε, προφανώς γιατί οι δωρητές μας είπαν ότι εφόσον δεν μας απαντάει η Υπε κάντε αποδεκτή εσείς τη δωρεά μας για να πιάσει τόπο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε θετικοί  στην παραχώρηση”.

Χατζηθεοδώρου: «Αργήσαμε πάρα πολύ σαν χώρα. Υπάρχουν ευθύνες γιατί έχει χαθεί  έλεγχος. Έγιναν μόνο 35 προσλήψεις στο νοσοκομείο Ξάνθης και 55 έφυγαν με άδεια ειδικού σκοπού. Το νοσοκομείο είναι αποδεκατισμένο. Η Διοίκηση πανικοβλημένη, ζητάει να γίνει η εγκατάσταση από τον δήμο ενώ έχει πάρει 500.000 ευρώ. Την μάχη δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Θα ψηφίσουμε την παραχώρηση της γεννήτριας».

Λύρατζης:  «Αφού μας έμειναν τα ράντζα να τα δώσουμε στις κατασκηνώσεις…», σημείωσε ο κ. Λύρατης επισημαίνοντας ότι ψηφίζει το  θέμα με την επιφύλαξη να δοθούν στις παρατάξεις η τεχνική έκθεση με όλες τις πληροφορίες για την εγκατάσταση και τις υποδομές που θα γίνουν.

Να σημειωθεί ότι μετά από απαίτηση των δημοτικών συμβούλων ο δήμαρχος γνωστοποίησε τα ονόματα των δωρητών της γεννήτριας που είναι οι εξής: Τουμπάρ  Εκρέμ

Πατρόν Χασάν, Ντουκιαντζή Ομέρ,  Εσκή Φατίχ , Ομέρ Κεχαχιά Αλή. Πρόκειται για Ξανθιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…