Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ο κορωνοϊός δεν …σταματά τον Αη Βασίλη

Ο κορωνοϊός δεν …σταματά τον Αη Βασίλη

0

 

Έτοιμα να δεχτούν και φέτος τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη είναι τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ της Ξάνθης

 

 

Καλούν τα παιδιά να γράψουν ένα γράμμα  στον Άγιο Βασίλη και να μπουν στο Διαδραστικό site, https://hohoho.elta.gr/, για βίντεο και οδηγίες

 

 

 

Γράψε και συ ένα γράμμα στον Αη Βασίλη καλούν και φέτος για 29η φορά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και  τα κόκκινα γραμματοκιβώτια έχουν πάρει την θέση τους περιμένοντας τους μικρούς να αποτυπώσουν στα γράμματά τους τις επιθυμίες τους και τις μικρές τους ιστορίες, όπως μόνο τα παιδιά αφηγούνται.

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά τα γράμματα των παιδιών αναμένεται να αποτυπώσουν και το πώς βιώνουν τον εγκλεισμό, τι απήχηση έχει στην διάθεση και την ψυχολογία τους. Κι αυτό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Κάθε χρόνο τα Ξανθιωτάκια στέλνουν γράμμα στον Αη Βασίλη

Και φέτος τα ΕΛΤΑ της Ξάνθης θα παραλάβουν τα γράμματα του Αη Βασίλη

Έτοιμα να δεχτούν και φέτος τα γράμματα στον ‘Άγιο Βασίλη είναι και τα ΕΛΤΑ της Ξάνθης που κάθε χρόνο παραλαμβάνουν περίπου 200 γράμματα συμμετέχοντας στην δράση που υλοποιείται για 29η χρονιά.

 

Γράμματα για δώρα αλλά και για την καθημερινότητα

Στην πλειοψηφία τους, γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές των πολυπόθητων δώρων αλλά και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. ‘Αλλά αστεία, άλλα συγκινητικά, ωστόσο όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.

Όλα αυτά τα γράμματα, με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία, συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του ‘Αγιου Βασίλη και στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, αποστέλλονται οι απαντήσεις σε όσα από αυτά αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

 

Απάντηση με κάρτα από το Αη Βασίλη

Στη φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

 

Διαδραστικό site, https://hohoho.elta.gr/, για βίντεο και οδηγίες για το γράμμα στον Αη Βασίλη

“Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση “Γράψε ένα γράμμα στον ‘Αγιο Βασίλη” επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία” τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΤΑ.

Επίσης, μέσα από το χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site, https://hohoho.elta.gr/, μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για να γράψουν το δικό τους γράμμα, εκτυπώσιμα για δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα νέα των ΕΛΤΑ, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα, τα φετινά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γνωριμία με τον Ξανθιώτη Μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μεταλλινό

Κριτική δύο κλασικών έργων του που κυκλοφόρησαν σε CD …