Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ;

0

Επίθεση της Περιφερειακής Σύνθεσης για τη μη λειτουργία του διαδικτυακού χώρου από 7/12 και πιθανές οικονομικές εκκρεμότητες προς την εταιρεία υποστήριξης

Κατηγορεί τη διοίκηση ότι με τους χειρισμούς της πλήττεται το κύρος της Περιφέρειας

Τα βέλη της για άλλη μια φορά προς τη διοίκηση της Περιφέρειας στρέφει η «Περιφερειακή Σύνθεση» αυτή τη φορά κατηγορώντας την για κακοδιαχείριση, καθώς όπως πληροφορεί δεν λειτουργεί από 7/12 ο διαδικτυακός χώρος της ΠΑΜΘ. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει λόγο για οικονομικές εκκρεμότητες προς την εταιρεία υποστήριξης, κατηγορεί τη διοίκηση ότι πλήττεται το κύρος της Περιφέρειας και υπογραμμίζει τη σημασία της λειτουργίας των διαδικτυακών καναλιών επικοινωνίας με τους πολίτες, κυρίως υπό τις σημερινές συνθήκες της πανδημίας. Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πέρα από τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας (πανδημία, αριθμοί κρουσμάτων, επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο και αλλά και στην οικονομία, έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά του Περιφερειάρχη και της διοίκησής του) δυστυχώς διαπιστώνονται σαφείς περιπτώσεις δυσλειτουργιών και κακοδιοίκησης!

Έτσι η παράταξή μας αναγκάστηκε να καταθέσει επερώτηση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με έγγραφο του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει αποσταλεί με Αρ. Πρωτοκόλλου: 216953/13943/8-12-2020, προς υπηρεσιακούς αποδέκτες, στο οποίο αναφέρεται: Α. ότι δεν λειτουργεί ο διαδικτυακός χώρος της περιφέρειας από 7/12, Β. ότι η μη λειτουργία αυτή οφείλεται στην εταιρεία υποστήριξης, η οποία δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις για τη διακοπή λειτουργίας ενώ επιπλέον άφησε υπόνοιες για την υπαιτιότητα αυτής της μη λειτουργίας (!) & Γ. ότι η αιτία της απαράδεκτης αυτής κατάστασης οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι όσον αφορά την εταιρεία υποστήριξης αυτή «μένει απλήρωτη η 3η φάση του έργου καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί στις ΠΟΕ έτους 2020, μολονότι είχαν γίνει έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες από την Υπηρεσία μας».

Θεωρώντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες που οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ αλλά και εκτιμώντας το κύρος της αρμόδιας Διεύθυνσης, του Προϊσταμένου της και όσων υπηρετούν σε αυτήν, ρωτούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ εάν τα παραπάνω αληθεύουν και εάν όντως η Περιφέρεια δέχεται έναν, τρόπον τινά, εκβιασμό λόγω χρεών ή ασυνέπειας καθώς και εάν ο ίδιος θεωρεί αποδεκτή μία τέτοια περίπτωση – εν τοις πράγμασι, μορφής κακοδιοίκησης!

Θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε στον Περιφερειάρχη ότι, ακόμη κι αν δεν το κατανοεί, είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται το κύρος της Περιφέρειάς μας από πραγματικές εικόνες σαν κι αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω κι ότι αν δεν παρασχεθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις τότε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του, για άλλη μία φορά, θα ταυτιστούν με την περίπτωση πραγματικής κακοδιοίκησης»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νεκρή καρέτα καρέτα στην παραλία του Πόρτο Λάγος

Βρέθηκε την Κυριακή από το Λιμεναρχείο   Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπί…