Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Μία μία οι κλινικές του Νοσοκομείου υποτάσσονται στις ανάγκες νοσηλείας Covid

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Μία μία οι κλινικές του Νοσοκομείου υποτάσσονται στις ανάγκες νοσηλείας Covid

0

Παρέμβαση της ΝΕ για τις ελλιπείς υποδομές στο ΓΝΞ. 3 από τα 7 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένα. Η Ουρολογική διέθεσε τις κλίνες της, ακολουθεί η Ορθοπεδική

 Δριμύ κατηγορών στην κυβέρνηση: «Άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ»

Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με αφορμή τις αυξανόμενες ανάγκες για νοσηλεία περιστατικών covid από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Σε παρέμβασή της η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει τις ελλείψεις στις υποδομές και το προσωπικό, χτυπώντας «καμπανάκι», καθώς ήδη έχουν καταληφθεί οι 3 από τις 7 κλίνες της ΜΕΘ του ΓΝΞ, ενώ μία μία οι κλινικές του Νοσοκομείου με πρώτη την Ουρολογική παραχωρούν τις κλίνες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η παρέμβαση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στη χώρα μας καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα Covid, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται εκθετικά και δυστυχώς δεκάδες άνθρωποι, καθημερινά, καταλήγουν. Η κυβέρνηση έκανε την πολιτική επιλογή να αφήσει αθωράκιστο το ΕΣΥ και να μην  αξιοποιήσει την πίστωση χρόνου που της δόθηκε από την κοινωνία.

Στο Νομό μας, οι δημόσιες υγειονομικές δομές υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης. Μαζί τους και  οι 111.000 κάτοικοι της Ξάνθης.  Άμεση προτεραιότητα της πολιτείας είναι η περίθαλψη και φροντίδα όλων των πολιτών, για όλες τις ασθένειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο τόσο μεγάλης πίεσης, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αντιμετώπισης μιας νόσου, καθώς τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας τα εξωτερικά ιατρεία, τα προγραμματισμένα χειρουργεία μειώθηκαν κατά 80%, δεν γίνονται προγραμματισμένες εισαγωγές-νοσηλείες, ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται και από όμορους νομούς, τα 7 κρεβάτια της ΜΕΘ του νοσοκομείου διατίθενται πλέον μόνο για περιστατικά Covid και τα 3 είναι ήδη κατειλημμένα.

Η σύσταση και λειτουργία κλινικών Covid περιορίζει το εύρος και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου μας, καθώς  η ουρολογική κλινική διέθεσε τις κλίνες της και  μετατράπηκε σε κλινική Covid-19, ενώ ανάλογο ενδεχόμενο υπάρχει και για την ορθοπεδική κλινική.

Η δημιουργία των Κλινικών – Covid και της ΜΕΘ- Covid καθώς και οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται με υποχρεωτικές εσωτερικές μετακινήσεις του προσωπικού εντός του νοσοκομείου. Προσωπικό, που δε ενισχύθηκε παρά μόνο με 6 νέους επικουρικούς νοσηλευτές και βρίσκεται στα όρια της επαγγελματικής εξάντλησης, καθώς σήκωσε όλο το βάρος του πρώτου κύματος και συνεχίζει αστήριχτο.

Όσο για  ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού θα αναγκαστεί είτε να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα (αν καταφέρει να καλύψει τα έξοδα) ή να περιμένει για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί ή να χειρουργηθεί, με άγνωστες συνέπειες για την υγεία του.

Η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ με 7.000 λιγότερους υγειονομικούς λόγω συνταξιοδότησης και με μειωμένο προϋπολογισμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε μια εποχή όπου δε υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί και διατίθενται χρηματοδοτικά εργαλεία εντός της ΕΕ, για επένδυση στα Εθνικά Συστήματα υγείας.

Η κυβέρνηση, ενώ άφησε ξυπόλητο στα αγκάθια το ΕΣΥ, δείχνοντας το διαχρονικό  DNA της, που απεχθάνεται κάθε τι δημόσιο, αν και ζει από αυτό, φρόντισε να περάσει χρήματα στους ιδιώτες φίλους κλινικάρχες,  ενοικιάζοντας με διπλάσια τιμή ιδιωτικές ΜΕΘ και κάλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, να συνδράμουν στο ΕΣΥ με προνομιακούς όρους, έναντι των γιατρών της πρώτης γραμμής του ΕΣΥ, που με προσωπικό ρίσκο, μάχονται την πανδημία από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον, δεν προχώρησε σε μαζικά τεστ και στη συνταγογράφησή τους, με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια να δουλεύουν διπλοβάρδιες και να μην προλαβαίνουν.

Μεταφέρουν πόρους από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό τομέα, αυτοί που απεχθάνονται τον «κρατισμό»! Σε μια περίοδο μεγάλης πίεσης ασφαλώς και οποιαδήποτε κυβέρνηση θα επιδίωκε τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνει με όρους Δημοσίου Συμφέροντος και όχι με όρους ιδιωτικής κερδοφορίας.

Η εικόνα αυτή αποδεικνύει την ανεπάρκεια  της κυβέρνησης, του Υπουργού Υγείας και του τοπικού κυβερνητικού Βουλευτή, στην αντιμετώπιση της κρίσιμης συγκυρίας της πανδημίας, αφού έρχεται εκ των υστέρων να προλάβει την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας κατάστασης, που ήταν αναμενόμενη.

Στην κρισιμότητα αυτών των στιγμών αντί να κουνάτε το δάχτυλο κ. Μητσοτάκη, στους πολίτες και να τους κατηγορείτε ως υπεύθυνους, αυτής της δοκιμασίας, αναλάβετε τις ευθύνες σας, απέναντι σε 10,5 εκ. ανθρώπους.

Αξιοποιείστε τις προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα,  για σύγκλιση  του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να οργανωθεί ένα  κοινό  πλαίσιο δράσης για τους επόμενους 6 μήνες.

Με άξονες την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε προσωπικό, με μόνιμες προσλήψεις,  καθώς και με  υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση της κρίσης και της πανδημίας και την επιλογή, γι’ αυτό το διάστημα, ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής.

Όλο αυτό το διάστημα παίξατε με την ασφάλεια και τη ζωή μας και δυστυχώς, πέσατε σε όλα έξω:  Άνοιγμα τουρισμού, άνοιγμα σχολείων, ΕΣΥ, ΜΜΜ.

Μπορούμε πλέον να σας εμπιστευτούμε; Όχι, είστε επικίνδυνος για την κοινωνία».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…