Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να μετακινούνται μετά τις 9 μμ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιοι μπορούν να μετακινούνται μετά τις 9 μμ

0

Από σήμερα έρχονται ανατροπές στο 13033 και στα SMS, αλλά και στο έντυπο δήλωσης μετακίνησης, στη βεβαίωση εργοδότη και στους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η κυκλοφορία

Αλλάζουν από σήμερα, Παρασκευή, οι κυκλοφοριακές συνήθειες, έπειτα από την εφαρμογή νέων αυστηρότερων μέτρων στη χώρα, στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι μετακινήσεις πλέον θα γίνονται με… το σταγονόμετρο, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Έτσι, από σήμερα έρχονται ανατροπές στο 13033 και στα SMS, αλλά και στο έντυπο δήλωσης μετακίνησης, στη βεβαίωση εργοδότη και στους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Από σήμερα, λοιπόν πρέπει να ξέρετε τα εξής:

Αν εργάζεστε μετά τις 9 το βράδυ:

Για μετάβαση προς και από την εργασία η βεβαίωση γίνεται είτε μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ή συμπληρώνοντας το έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου» το οποίο υπογράφεται από τον εργοδότη.

Έντυπο «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου»

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Για βεβαίωση κίνησης η οποία ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης και για 14 ημέρες προς και από την εργασία για εργαζόμενους απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/ Είσοδος για Κοινές επιχειρήσεις – Εργοδότες απογεγραμμένοι στον ΕΦΚΑ με στοιχεία ΟΠΣ ΕΦΚΑ

Τι μπορούν να κάνουν πολίτες μετά τις 9 το βράδυ

Βόλτα με το σκύλο γύρω από το σπίτι και μετάβαση στο γιατρό. Αυτές είναι οι δύο επιτρεπόμενες μετακινήσεις που μένουν σε ισχύ με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, που ξεκινάει την Παρασκευή.

Έτσι ισχύουν ο κωδικός 1 και ο κωδικός 6, αλλά μόνο για βόλτα με κατοικίδιο.

Αν δεν θέλετε να στείλετε sms υπάρχουν και έντυπα. Πάλι για τους ίδιους λόγους όμως.

  1. Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

  1. Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο/ Διεύθυνση Κατοικίας/ Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού/ Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

263 συμπολίτες συμμετείχαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους της Παρασκευής

Εντοπίστηκαν πέντε θετικά. Στο 2,4% η θετικότητα στα rapid test της εβδομάδας   Τη με…