Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

0

Προσοχή και Υπομονή
Το ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό όπου να’ναι θα είναι στη διάθεση των νοσοκομείων για εμβολιασμό του πληθυσμού, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία θα πρέπει να χαλαρώσει από τώρα.
Ολιγωρίες δεν επιτρέπονται διότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Απεναντίας, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος διότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα γύρω μας.
Προς θεού, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Τα μέτρα πρόληψης θα πρέπει να λαμβάνονται μέχρι την ημέρα του εμβολιασμού. Είναι ανόητο, να έχει φροντίσει κάποιος την προφύλαξή του βδομάδες τώρα και να δείξει ανευθυνότητα τις λίγες μέρες ή έστω μια-δυο βδομάδες ακόμη.
-Φάγαμε τον γάιδαρο συμπολίτες, μένει η ουρά, υπομονή.
Γ.Δ.


Ο δήμος των ρευματοκλοπών
Στα όρια του νομού Καβάλας υπάρχει ο Δήμος Νέστου. Ο οποίος δήμος είναι πεδινός με ποικίλες καλλιέργειες και κατοίκους με ικανοποιητικό εισόδημα.
Παράλληλα ο δήμος αυτός κατέχει κι ένα θαλάσσιο μέτωπο που για τους καλοκαιρινούς μήνες αποδίδει συμπληρωματικό εισόδημα επίσης ικανοποιητικό.
Ε, λοιπόν, αυτός ο δήμος κατέχει μια πρωτιά στην Περιφέρειά μας. Μια διαφορετική και μυστήρια πρωτιά.
Είναι πρώτος και με διαφορά μεγάλη, οι κάτοικοί του να κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα!
Το έχουν εξελίξει σε σπορ οι άνθρωποι και πάντα στο δελτίο της ΔΕΗ φιγουράρουν ως ρευματοκλέφτες!
-Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι ιδιότροποι κλέφτες, μόνον η ΔΕΗ γνωρίζει. Πάντως κατέχουν την πρώτη θέση με διαφορά.
Γ.Δ.


Συνωστισμός χθες στο υποκατάστημα της Πειραιώς Ξάνθης
Ουρά και συνωστισμός παρατηρήθηκε χθες το πρωί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς της οδού Μ. Καραολή στην Ξάνθη. Είναι το φυσικό επακόλουθο από το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Αβδήρων που εξυπηρετούσε τους αγρότες δύο δήμων και τώρα εξαναγκάζονται να έρχονται και να συνωστίζονται στο υποκατάστημα της Ξάνθης και εν μέσω πανδημίας! Πολύ νοιάστηκε τελικά η Πειραιώς για τους πελάτες της που τους άφησε σύξυλους , τους ταλαιπωρεί και τους θέτει σε κίνδυνο.
Τα παράπονα από τους ανθρώπους του κάμπου είναι πολλά…


Στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα
Η στροφή των βιομηχανιών κατασκευής αυτοκινήτων  προς τα ηλεκτρικά είναι εντυπωσιακή.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εγκαταλείπουν σιγά-σιγά τις μηχανές εσωτερικής καύσης και κατασκευάζουν κατά πλειοψηφία ηλεκτρικές.
Ήδη έχει σταματήσει σε μεγάλο ποσοστό η παραγωγή πετρελαιομηχανών.
Αιτία βέβαια η προσπάθεια να μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος παγκοσμίως, διότι μια από τις αιτίες προέρχεται από τ’ αυτοκίνητα.
Το πρόβλημα σήμερα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η έλλειψη σταθμών φόρτισης. Εάν αυτό καλυφθεί σύντομα, τα νέα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν θα είναι στον συντριπτικό τους βαθμό ηλεκτρικά.
Γ.Δ.


Πάμε για εμβόλιο;
Το ερώτημα θα είναι υπαρκτό σε λίγο καιρό. Και τότε θα χρειαστεί να πάρουμε την σωστή απόφαση. Για το Ναι ή Όχι.
Βέβαια για τους περισσότερους το θέμα έχει λυθεί. Οι περισσότεροι έχουν πάρει την απόφασή τους και επιθυμούν να εμβολιαστούν για ν’ απομακρύνουν κάθε κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό.
Σίγουρα υπάρχει κι ένας μικρός αριθμός συμπολιτών που δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο για δικούς του λόγους. Είναι οι λιγότεροι φυσικά που θα θέσουν τον εαυτό τους σε δοκιμασία να υποστούν, όταν νοσήσουν, μια ταλαιπωρία μεγάλη και με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ακόμη.
Όπως και να’χει, η στήλη θεωρεί ότι ο εμβολιασμός σώζει και θεωρεί ότι θ υπάρξει στην Ξάνθη μεγάλη συμμετοχή.
Γ.Δ.


Ο ΕΛΓΑ πληρώνει αμέσως
Η επισήμανση έγινε από συμπολίτη αγρότη. Περαστικός από το γραφείο και σε συζήτηση πως πάνε οι αγροτικές δουλειές, μου εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Όμως κατά την συζήτηση μου ανέφερε μια θετική παράμετρο ιδιαίτερα σημαντική για τους αγρότες.
Μου δήλωσε λοιπόν πως ο ΕΛΓΑ εδώ και λίγο καιρό, πληρώνει σχεδόν αμέσως τις αποζημιώσεις των αγροτών.
Αποζημιώσεις έναντι καταστροφών και ζημιών στην γεωργική παραγωγή. Αυτό δε, μου είπε, γίνεται για πρώτη φορά τόσο γρήγορα, όταν παλαιότερα περίμεναν χρόνια έως ότου πάρουν την αποζημίωσή τους.
Γ.Δ.


Πάει  καλά ο Βορίδης στο υπουργείο του
Με την ευκαιρία που η συζήτηση μπήκε στον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα, ρώτησα τον αγαπητό συμπολίτη-γεωργό, πώς είναι η αντιμετώπισή τους εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η απάντηση με εξέπληξε ευχάριστα. Μου είπε: «Το υπουργείο ανταποκρίνεται ταχύτατα και αντιμετωπίζει αμέσως τα όποια προβλήματα. Κάποια δε και πριν δημιουργηθούν.
Ομολογώ πως δεν περίμενα από έναν δικηγόρο, όπως ο Βορίδης, να καταφέρει να κάνει το υπουργείο να δουλεύει ρολόι και ο ίδιος να προσαρμοστεί στο αντικείμενό του.
Είναι η ευχάριστη έκπληξη.
Εξάλλου φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αγρότες δεν κινητοποιούνται διότι ουσιαστικά προβλήματα δεν υπάρχουν».
Συμφώνησα μαζί του και συνεχίσαμε την κουβέντα μας για άλλα θέματα.
Γ.Δ.


Ένα ερώτημα
Συμπολίτης τηλεφώνησε για να ρωτήσει, να πληροφορηθεί για την πορεία και που βρίσκεται σήμερα το Βιοτεχνικό Πάρκο στο ΔΕΡΑΣ, όπως λέγεται.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σε θέση να ενημερώσω τον συμπολίτη μας διότι δεν υπάρχουν πρόσφατα νέα για την υπόθεση αυτή.
Έτσι, με την ευκαιρία αυτή, καλό είναι να ενημερώσει την κοινή γνώμη των επιχειρηματιών η προσωρινή διοίκηση της προσπάθειας για τη δημιουργία της Βιοτεχνικής Ζώνης στην περιοχή όπου παλαιότερα υπήρχε η βιομηχανία ΔΕΡΑΣ.
Γ.Δ.


Ο χειμώνας έρχεται
Στέλνει τα χαιρετίσματά του ο Χειμώνας και τα μηνύματά του ότι έρχεται.
Θα πει κάποιος πως αλλού πιο ψηλά ήδη έχει έρθει στέλνοντας και τα χιόνια ως προπομπό.
Ας έρθει όμως. Θα’ ναι στην ώρα του και παράπονο κανένα γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό.
Όμως φυσιολογικό είναι να κάνει κρύο, να φυσάει και να βρέχει. Όλα καλοδεχούμενα και απαραίτητα.
Φαντάζεστε να είχαμε μόνο Καλοκαίρι ή μόνο Χειμώνα πόσο πληκτικό θα ήταν και βέβαια μονότονο.
Ενώ εμείς εδώ, στην εύκρατη ζώνη, έχουμε τις εναλλαγές στις εποχές και αυτό είναι καταπληκτικό και όμορφο.
-Τέλος πάντων, καλό Χειμώνα.
Γ.Δ.


Άλλαξε το ….μουχαμπέτι ο Ερντογάν
Είδε και απόειδε ο Ερντογάν και άρχισε τα …τσαλιμάκια προς την Ε.Ε.Ο Τράμπ έχασε κι αυτός το στήριγμά του. Η  λίρα πέφτει και μαζί βουλιάζει η οικονομία της χώρας του. Είναι και εκείνη η απόφαση για κυρώσεις της Ε.Ε. που είπαν οι ευρωπαίοι ότι θα ενεργοποιήσουν και θα την εφαρμόσουν αν δεν αλλάξει στάση και το παρατράβηξε με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο!  Έτσι αποφάσισε να αλλάξει το …μουχαμπέτι, να γίνει διαλλακτικός έως και …φιλικός: «Σήμερα βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Γίναμε το πιο ισχυρό μέλος της Δύσης και ειδικότερα του ΝΑΤΟ», δήλωσε κάνοντας μια  «επίθεση φιλίας» τόσο απροκάλυπτα υποκριτική όμως…. Ξέχασε την ακραία προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε κράτη μέλη της Ε.Ε. όπως  η χώρα μας και η Κύπρος, και την υβριστική συμπεριφορά του απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας και την χώρα του που υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Ε.Ε.
Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ… αρκεί βέβαια να εννοεί αυτά που λέει και να τα τηρήσει , πράγμα αμφίβολο καθώς τα δείγματα γραφής του τον καθιστούν αναξιόπιστο.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…