Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΝΓΑ: 4 θάνατοι και 7 νέες εισαγωγές σε ένα 24ωρο

ΠΝΓΑ: 4 θάνατοι και 7 νέες εισαγωγές σε ένα 24ωρο

0

Το υψηλό ιικό φορτίο και οι αυξανόμενες νοσηλείες ανησυχούν το Νοσοκομείο Καβάλας

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές και οι συνθήκες στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Από την Τετάρτη το μεσημέρι και μετά, κατέληξαν τέσσερις άνθρωποι, ανεβάζοντας, μέσα σε λίγες ώρες, στους 44 τον αριθμό εκείνων που δεν τα κατάφεραν στη μάχη με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, από τη ζωή έφυγαν ένας 87χρονος από τις Σέρρες, ένας 67χρονος από την Κομοτηνή, ένας 55χρονος, επίσης από τις Σέρρες και ένας 70χρονος από την Καβάλα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, στη διάρκεια της ίδιας ημέρας έγιναν επτά νέες εισαγωγές και δόθηκαν τέσσερα εξιτήρια. Με αυτά τα δεδομένα, χθες στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 71 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 57 στις Κλινικές Covid-19, πέντε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και εννέα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, ανέστειλε τη λειτουργία της η Α’ πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό της, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι νοσοκομειακές κλινικές αναστέλλουν λειτουργία εφόσον επιβεβαιωθούν περισσότερα από τρία κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

30% θετικά τα δείγματα από το Νοσοκομείο Καβάλας

Το τελευταίο 10ήμερο το Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με το kavalapost.gr, διενεργεί κατά μέσο όρο περί τα 100 τεστ σε πολίτες της περιοχής, με τα αποτελέσματα να «δίνουν» θετικούς σε ποσοστό που αγγίζει το 30%, ενώ πολλές φορές το ποσοστό αυτό ξεπερνιέται.

Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2020 έγινε γνωστό ότι σε σύνολο 101 δειγμάτων, θετικά «βγήκαν» τα 38.

Τα παραπάνω νούμερα, σε συνδυασμό με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμών νοσηλευομένων, τόσο στην «κορονο-κλινική» όσο και στα κρεβάτια ΜΕΘ-Covid με περιστατικά που προέρχονται όχι μόνον από την Καβάλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Σέρρες, Δράμα), αναγκάζουν τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…