Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νοσεί πάνω από το 30% του προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας

Νοσεί πάνω από το 30% του προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας

0

Κραυγή αγωνίας από το σύλλογο ιατρών του Νοσοκομείου. 54χρονη νοσηλεύτρια του ΓΝΔ έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

 Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για λάθη και παραλείψεις

Βαριές είναι οι απώλειες, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού: Ακόμη ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού σε δημόσιο νοσοκομείο έχασε την ζωή του από τον φονικό ιό.

Πρόκειται για μια νοσηλεύτρια 54 χρονών από το νοσοκομείο της Δράμας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

70 άτομα του προσωπικού του ΓΝΔ έχουν μολυνθεί από τον ιό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που έκανε γνωστό τον θάνατό της απέστειλε συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της νοσηλεύτριας, καταγγέλλοντας ωστόσο «λάθη και παραλείψεις» που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά εντός του νοσοκομείου.

«Μαζί με τη θλίψη  υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε  μεγάλη διασπορά του ιού εντός του  νοσοκομείου» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος,  πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη μια νοσηλεύτρια 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι διασωληνωμένη. Είχε βρεθεί θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κόλλησε στο νοσοκομείο. Επίσης, ακόμη δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητική υπάλληλο. Τέλος, κάνει γνωστό πως συνολικά 70 υγειονομικοί υπάλληλοι νοσούν στο νοσοκομείο Δράμας.

«Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου» καταλήγει, ο κ. Γιαννάκος.

Πρωτόγνωρες συνθήκες στη Δράμα- Για τα χειρότερα προετοιμάζονται οι γιατροί

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με ανακοίνωσή του επιχειρεί να καταδείξει τις πρωτοφανείς συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ίδρυμα λόγω της έξαρσης του ιού στην περιοχή.

Ως προς τις ανάγκες νοσηλείας, ο σύλλογος σημειώνει: «παρά τις συνεχείς διακομιδές ασθενών -20 έγιναν την Κυριακή 22/10/2020- στα νοσοκομεία των όμορων νομών, ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid υπερβαίνει σταθερά τους 120 ασθενείς στις 3 κλινικές covid, ποσοστό μεγαλύτερο του 55% των συνολικών κλινών του νοσοκομείου μας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο των αντίστοιχων νοσηλειών των όμορων νοσοκομείων της Καβάλας, της Ξάνθης, των Σερρών, της Αλεξανδρούπολης.

Από 1/11/2020 μέχρι και 24/11/2020 έχουμε καταγεγραμμένα τα εξής δεδομένα

* Διακομιδές ασθενών: 96

* Αναπτυγμένες Κλίνες για COVID19: 108 μέχρι 12/11/2020, 132 μέχρι 16/11/2020, 136 μέχρι 18/11/2020, 140 από 19/11/2020 και εφεξής

* Νοσηλευθέντες σε κλινική Covid1: 172, Covid2: 240, Covid3: 78 (σύνολο: 490)

* ΜΕΘ: πλήρης με 12 ασθενείς (από 21/11/2020) μονίμως καλυμμένες

Το σύνολο των ΤΕΣΤ (τα στοιχεία έχουν χορηγηθεί από το Γραφείο Λοιμώξεων χωρίς διαχωρισμό rapid και PCR-μοριακό από 1/11/2020 έως και σήμερα) είναι 1974».

Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση επισημαίνει, «νομοτελειακά και με βάση τα διεθνή δεδομένα άνω του 30% των εργαζομένων στα νοσοκομεία (ιατροί και νοσηλευτές) θα νοσήσουν από κορωνοϊό, ποσοστό που επαληθεύεται και στο νοσοκομείο μας, παρόλα τα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς η διασπορά και διεισδυτικότητα του ιού είναι υψηλή, τόσο στην κοινότητα, στις οικογένειες όσο και στο νοσοκομείο» και καταλήγει: «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες της Δράμας, καθώς διαφαίνεται μια επιπέδωση της καμπύλης της κρουσμάτων, να ακολουθούν πιστά τα μέτρα προστασίας και να παραμένουν στα σπίτια τους. Επειδή διαφαίνεται προσβολή από τον ιό SarsCov2 των μεγαλυτέρων ηλικιών, είναι πιθανόν να ακολουθήσει μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού των θανάτων και γι’ αυτό συστήνεται η αποφυγή των επαφών με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες από τους νεότερους. Τέλος υπάρχει ανάγκη στήριξη μας με πεπειραμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και με ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δηλαδή παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων, εντατικολόγων και γενικών ιατρών, εξοικειωμένων με την νοσοκομειακή ιατρική και των οποίων η άνευ όρων προσφορά τους θα ήταν πολύτιμη για εμάς. Ευχαριστούμε για το κύμα εθελοντισμού από όλες τις πλευρές αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει ανάγκη σε εξειδικευμένο προσωπικό έτοιμο να πέσει στη μάχη μαζί μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

1.442.721€ για τις Δασικές Υπηρεσίες Μακεδονίας και Θράκης – Ποια η κατανομή ανά περιφέρεια

Η κατανομή του προϋπολογισμού ανά περιφέρεια αναδεικνύει τη Μακεδονία-Θράκη ως την περιοχή…