Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Τσέπελης: «Έτοιμο το Αμοιρίδειο ως χώρος νοσηλείας αν χρειαστεί»  

Μ. Τσέπελης: «Έτοιμο το Αμοιρίδειο ως χώρος νοσηλείας αν χρειαστεί»  

0

θα παραλειφθεί η γεννήτρια οξυγόνου  – Όλα από δωρεές.

Ερώτηση Παπαχρόνη για τις αντιμισθίες και τις παροχές αιρετών

 

Εκτός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων ο δήμος Ξάνθης – Απαιτείται τακτοποίηση  – Ψηφίστηκε παράλληλη λαϊκή αγορά και λειτουργία και δεύτερη μέρα του παζαριού

 

 

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω των νέων μέτρων η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που ξεκίνησε την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα. Στο προεδρείο ήταν ο αντιπρόεδρος κ. Ματθαίος Σαββίδης και η  συνεδρίαση ξεκίνησε με ερωτήσεις για διάφορα θέματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις. Ο δήμαρχος Ξάνθης αποχώρησε στις 6.30 το απόγευμα για έκτακτο ταξίδι στην Αθήνα αφού προηγουμένως έδωσε κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που απευθύνονταν στον ίδιο.

 Έτοιμο το Αμοιρίδειο ως χώρος νοσηλείας  – θα παραλειφθεί η γεννήτρια οξυγόνου –  Όλα από δωρεές

Το ερώτημα έθεσε η παράταξη Παπαχρόνη το καλοκαίρι ωστόσο με αφορμή και το δεύτερο κύμα της πανδημίας την επανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος.  Το ερώτημα αφορούσε αν ανέλαβε ο δήμος το κόστος και με ποια απόφαση θεσμικού οργάνου και πού βρίσκεται όλος αυτός ο εξοπλισμός που είχαν μάλιστα δει το φως της δημοσιότητας σε πανελλαδική εμβέλεια και με δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου Ξάνθης. Ο δήμαρχος κ. Τσέπελης απαντώντας είπε πως ο δήμος δεν είχε καμιά συμμετοχή στο κόστος του εξοπλισμού και πως όλος έγινε με χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων. Είπε επίσης πως όλος ο εξοπλισμός είναι αποθηκευμένος στο Αμοιρίδειο.

«Αυτές τις μέρες θα παραλάβουμε και την γεννήτρια οξυγόνου. Είμαστε έτοιμοι δεν έχει πειραχθεί τίποτε. Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι. Ο δήμος παραχώρησε το χώρο, την  ευθύνη έχει το υπουργείο Υγείας για το αν χρειαστεί να λειτουργήσει» .

Ερώτηση Παπαχρόνη για τις αντιμισθίες και τις παροχές αιρετών

Ένα μακροσκελές ερώτημα με προσωπική αναφορά σε αντιπροέδρους στα νομικά πρόσωπα του δήμου, στα μέλη των επιτροπών και των μελών του Δ.Σ, των ειδικών συμβούλων και του γραμματέα του δήμου με θέμα τις αντιμισθίες τους,  τις παροχές αλλά και τις πιθανές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους κατέθεσε ο κ. Παπαχρόνης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι θα τους παραδοθούν γραπτώς συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για διαδικαστικά θέματα . Η τοποθέτηση του δημάρχου δεν κάλυψε τον κ. Παπαχρόνη που ζήτησε να ακουστεί η απάντηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία που ρωτά γι αυτό και με την άποψή του ταυτίστηκαν και ο κ. Χατζηθεοδώρου καθώς και ο κ. Μελισσόπουλος.

Εκτός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων ο δήμος Ξάνθης

Το θέμα έθεσε με μορφή ερωτήματος ο κ. Δημαρχόπουλος. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της περιφέρειας ύψους 30 εκ. ευρώ στο οποίο ο δήμος Αβδήρων έχει εντάξει έργα 1,5 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων και στο οποίο ο δήμος Ξάνθης είναι απών. Η απάντηση του δημάρχου ήταν σύντομη και δηκτική: «Για να υποβάλλουμε προστάσεις πρέπει να κάνουμε πρώτα τακτοποίηση κτηρίων που δεν κάνατε επί 5 χρόνια στην θητεία σας. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε τώρα».

Ψηφίστηκε παράλληλη λαϊκή αγορά και λειτουργία και δεύτερη μέρα του παζαριού

Μετά από αρκετή συζήτηση ψηφίστηκε το θέμα προ ημερησίας για τον ορισμό παράλληλης υπαίθριας αγοράς για 1 μήνα στην οδό Πανεπιστημίου  και  στο χώρο του Λιμνίου καθώς και αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για λειτουργία και δεύτερης μέρας της λαϊκής αγοράς για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Το ζήτημα είναι ότι τους πρόλαβαν οι εξελίξεις καθώς χθες έγινε γνωστή η είδηση για καθολικό lockdown και είναι γεγονός ότι σε τέτοια περίπτωση αναστέλλεται παντελώς η λειτουργία λαϊκής αγοράς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…