Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατέρρευσε στην πρεμιέρα της η τηλεκπαίδευση

Κατέρρευσε στην πρεμιέρα της η τηλεκπαίδευση

0

Οι μαθητές  …παιδεύονταν να μπουν στην πλατφόρμα webex. Η  πρόσβαση ήταν αδύνατη.

 

Δεν θα μπουν απουσίες – Διευκρινήσεις από το υπουργείο Παιδείας για το «φιάσκο» και σφοδρές αντιδράσεις στα Social Media – 2 καθηγητές θετικοί στον κορωνοϊό στην Ξάνθη

 

 

Τρεις ώρες μόνο κράτησε η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Μετά το σύστημα κατέρρευσε και στην οθόνη του υπολογιστή τους εμφανίστηκε η χαρακτηριστική ένδειξη του τεχνικού προβλήματος με την επισήμανση να προσπαθήσουν εκ νέου να συνδεθούν, όμως εις μάτην… οι μαθητές  …παιδεύονταν να μπουν στην πλατφόρμα webex. Η  πρόσβαση ήταν αδύνατη.

«Κράσαρε» στην πρεμιέρα της η τηλεκπαίδευση

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης ήταν κάτι μη αναμενόμενο καθώς πέρσι κατά τους μήνες του lockdown δεν είχε εμφανιστεί ανάλογο πρόβλημα: «Το πρόβλημα είναι τεχνικό και εντοπίζεται στο δίκτυο. Το χειρίζεται το υπουργείο. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι μαθητές δεν πρέπει να χάνουν διδακτικές ώρες. Έχουμε βέβαια την ασύγχρονη εκπαίδευση που εφαρμόσαμε και τον Μάρτιο όπου οι καθηγητές στέλνουν ασκήσεις και οι μαθητές τις απαντήσεις αλλά η τηλεκπαίδευση είναι αναγκαία και χρειάζεται η άμεση επίλυση του προβλήματος».

Από το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να επανέλθει το σύστημα και να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Δεν θα μπουν απουσίες – Διευκρινήσεις από το υπουργείο Παιδείας για το «φιάσκο»

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.»

Σφοδρές αντιδράσεις στα Social Media

Όπως ήταν φυσικό η κατάρρευση του συστήματος δεν έμεινε ασχολίαστη από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς  το υπουργείο Παιδείας εκτίθεται με θύματα δυστυχώς τα παιδιά. Ασκείται έντονη κριτική για ανετοιμότητα και προχειρότητα προς την ηγεσία του υπουργείου δεδομένου ότι υπήρχε ο χρόνος για να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης.

2 καθηγητές θετικοί στον κορωνοϊό στην Ξάνθη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας 2 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε καθηγητές εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται.

Μαριάννα Ξανθόπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…