Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερωτήσεις έφερε στο δήμο Ξάνθης η χρηματοδότηση 33 έργων ενεργειακής αναβάθμισης στην ΑΜΘ

Ερωτήσεις έφερε στο δήμο Ξάνθης η χρηματοδότηση 33 έργων ενεργειακής αναβάθμισης στην ΑΜΘ

0

Ο «Δήμος Πρότυπο» ρωτά τη δημοτική αρχή αν υπέβαλε πρόταση στο εν λόγω πρόγραμμα

Ερωτήσεις έφερε στο δήμο Ξάνθης η απόφαση για τη χρηματοδότηση 33 έργων ενεργειακή αναβάθμισης στην ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ, αφού στον κατάλογο των εντάξεων δεν συμπεριλήφθη καμία πρόταση από τον μητροπολιτικό δήμο. Με ερώτηση προς το δήμαρχο, ο «Δήμος Πρότυπο» ρωτά αν ο δήμος Ξάνθης υπέβαλε προτάσεις και ποιες ήταν αυτές. Αναλυτικά, η ερώτηση αναφέρει: «κύριε δήμαρχε, στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΑΜΘ στις 2-11-2020, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η ένταξη 33 νέων έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που οι αρχικοί του πόροι, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, ανέρχονταν στο ποσό των 15.000.000,00€ και θα επέτρεπαν την ένταξη και χρηματοδότηση 11 από τα 33 συνολικά έργα για τα οποία κατατέθηκε σχετική αίτηση.

Μετά από απόφαση του ΠΑΜΘ  να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των έργων, προστέθηκε το ποσό 15.480.290,00€ και ανήλθε συνολικά στο ποσό των 30.480.290,00€.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων συμβάλλουν στη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων, και αποτελούν μια επένδυση με διαρκές θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και στην οικονομία του τόπου.

Ο Δήμος Αβδήρων, και τον συγχαίρουμε γι’ αυτό, επέτυχε να λάβει ως συνολική χρηματοδότηση το ποσό του 1.454.868,77€ και να εντάξει στο πρόγραμμα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημαρχείου, του ΚΕΔΑΠ Ν. Κεσσάνης, των δημοτικών σχολείων Πολυσίτου και Αβδήρων και του Γυμνασίου Γενισέας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η υλοποίηση των έργων αυτών να αποτελέσουν οδηγό για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ερωτάστε:

1.Αν ο Δήμος Ξάνθης υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση.

2.Πόσα δημοτικά κτίρια χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης.

3.Πόσες και ποιες προτάσεις υπέβαλε.

4.Πόση χρηματοδότηση έλαβε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…