Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενεργειακή αναβάθμιση στο Στρατηγείο του Δ’ ΣΣ και πέντε κτήρια του δήμου Αβδήρων

Ενεργειακή αναβάθμιση στο Στρατηγείο του Δ’ ΣΣ και πέντε κτήρια του δήμου Αβδήρων

0

Συνολικά 33 δημόσια κτήρια εντάσσει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση η Περιφέρεια

 Υπερβαίνει τα 30 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός. Τα 3 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ξάνθης

Την χρηματοδότηση 33 έργων για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων στην ΠΑΜΘ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι οι αρχικοί πόροι της σχετικής πρόσκλησης ήταν 15.000.000 ευρώ και επαρκούσαν για τις πρώτες 11 από τις συνολικά 33 θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

Για αυτό το λόγο, με απόφασή του εξασφαλίστηκαν επιπλέον πόροι 15.480.290 ευρώ και έτσι θα χρηματοδοτηθούν και οι 33 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 30.480.290 ευρώ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας κ. Βασίλης Πιτσινίγκος, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα έργα των 3 εκ. ευρώ στην ΠΕ Ξάνθης

Πέντε έργα του δήμου Αβδήρων και την ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου του Δ’ ΣΣ χρηματοδοτεί συνολικά στην ΠΕ Ξάνθης η ΠΑΜΘ, ενώ εκτός μένουν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, με την καλύτερη βαθμολογία προωθείται η Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών Διοικήσεως του Στρατηγείου Δ’ΣΣ (κτίρια Α, Β, Γ) και της ΙV ΤΑΞΥΠ με δημόσια δαπάνη 1.699.998,57 ευρώ.

Ακόμη, εντάσσονται: η Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Δ.Αβδήρων με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 212.166,02 ευρώ, η Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση ΚΕΔΑΠ Ν.Κεσσάνης Δ.Αβδήρων με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 217.646,18 ευρώ, η Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού σχολείου Πολυσίτου Δ.Αβδήρων, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 177.621,76 ευρώ, η Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού σχολείου Αβδήρων Δ.Αβδήρων με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 234.017,19 ευρώ και η Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Γενισέας Δ.Αβδήρων με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 615.417,78 ευρώ.

7,7 εκ. ευρώ στην ΠΕ Έβρου, 3,2 στην ΠΕ Ροδόπης, 11 στην ΠΕ Καβάλας και 5,3 στην ΠΕ Δράμας

Επτά έργα εντάσσονται συνολικά στην ΠΕ Έβρου, δύο του ΥΠΕΘΑ, ένα του δήμου Ορεστιάδας και τέσσερα του δήμου Σουφλίου. Τρία έργα εντάσσονται στην ΠΕ Ροδόπης, εκ των οποίων ένα στο δήμο Κομοτηνής, ένα στο δήμο Ιάσμου και ένα στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Έξι είναι τα έργα που συμπεριλαμβάνονται από την ΠΕ Καβάλας, εκ των οποίων ένα του Δήμου Καβάλας, ένα του Δήμου Θάσου, ένα του Δήμου Νέστου, ένα του Δήμου Παγγαίου, ένα της Αστυνομίας και ένα του ΟΑΕΔ. Τέλος, έντεκα είναι τα έργα της ΠΕ Δράμας, εκ των οποίων ένα του δήμου Παρανεστίου, έξι του δήμου Προσοτσάνης, δύο του δήμου Δράμας, ένα του δήμου Δοξάτου και ένα της ΠΑΜΘ που αφορά στο κτήριο του παραρτήματος χρονίων παθήσεων Δράμας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, από το σύνολο των 33 έργων οκτώ αφορούν σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.862.768,52 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη προβλέπεται για την Ενεργειακή και Λειτουργική αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι Καβάλας (2.980.000 ευρώ).

Σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ στο δήμο Αβδήρων

Για την ένταξη των έργων και τη χρηματοδότηση του δήμου Αβδήρων με 1.457.000 €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο  «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», ενημερώνει η δημοτική αρχή του δήμου.

Όπως πληροφορεί, ενδεικτικά αναφέρονται επεμβάσεις εξωτερικής θερμομόνωσης επιφανειών, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση λέβητα με νέο υψηλής απόδοσης, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων υψηλής απόδοσης και άλλες επεμβάσεις  προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των θερμικών απωλειών και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των δημοτικών και σχολικών κτιρίων του Δήμου Αβδήρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…