Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δημοτική αστυνομία με διοικητικούς υπαλλήλους στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού

Δημοτική αστυνομία με διοικητικούς υπαλλήλους στην «μάχη» κατά του κορωνοϊού

0
dimotiki astynomia

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος – Όσοι δήμοι δεν έχουν δημοτική αστυνομία όπως της Ξάνθης θα ιδρύσουν

Δουλειά και τα σαββατοκύριακα

 

Στην μάχη του κορωνοϊού μπαίνουν τώρα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των δήμων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κηρύσσοντας την έναρξη της Συνεδριακής Διαδικασίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας διοικητικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν  στη Δημοτική Αστυνομία.

 

Με διοικητικούς υπαλλήλους η μάχη της Δημοτικής αστυνομίας κατά του κορονοϊού

«Όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα  να αξιοποιηθούν διοικητικοί υπάλληλοι για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας», ανακοίνωσε ο υπουργός. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δύναται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ωράριο εργασίας, όπως εξαιρέσεις -όπου χρειάζεται- στην πενθήμερη εργασία, όπως έγινε και την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ξάνθης δεν έχει δημοτική αστυνομία.

 

Δουλειά και τα σαββατοκύριακα

Υπενθυμίζεται ότι με την ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τον περασμένο Μάρτιο, θεσμοθετήθηκε κυλιόμενη εργασία και τα σαββατοκύριακα στους δήμους.  Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο τεσσαρακοστό τρίτο άρθρο: «Καθιερώνονται εξαιρέσεις από την εφαρμογή πενθήμερης εργασίας κατά υπηρεσία, κλάδο και αριθμό υπαλλήλων, χρόνο ή περιοχή, εφόσον επιβάλλονται λόγω της ανάγκης αδιάλειπτης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον, καθορίζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας για ορισμένες υπηρεσίες, κλάδους ή ορισμένο αριθμό υπαλλήλων από την Τρίτη μέχρι και το Σάββατο ή από την Τετάρτη έως και την Κυριακή, εφόσον τούτο επιβάλλεται για τον ίδιο ως άνω λόγο, καθιερουμένων ως μη εργάσιμων ημερών της Δευτέρας ή της Τρίτης, αντίστοιχα».

 

Όλοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τέλος, ο υΠΕΣ κάλεσε τους Δήμους να αξιοποιήσουν το προσωπικό από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν, λόγω εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με σκοπό να ενδυναμώσουν κοινωνικές υπηρεσίες και ειδικά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και να αναπτύξουν όποιες άλλες πρωτοβουλίες απαιτούνται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιμετρικά και υποβρύχια θα καθαριστεί την Κυριακή το λιμάνι των Αβδήρων

Στην εθελοντική δράση καλούν ο σύλλογος ερασιτεχνών Αλιέων Ν.Ξάνθης και οι Υποβρύχιοι ψαρά…