Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24ωρη γίνεται η διέλευση των επαγγελματικών οχημάτων από το τελωνείο των Κήπων

24ωρη γίνεται η διέλευση των επαγγελματικών οχημάτων από το τελωνείο των Κήπων

0
teloneio kipon

Εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες Μπαράν Μπουρχάν για τον συνωστισμό

Το υπουργείο οικονομικών λόγω Brexit θα ενισχύσει το τελωνείο των Κήπων με 18 υπαλλήλους

 

Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν είχε καταθέσει στις15-10-2020 Ερώτηση  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την υπερβολική κίνηση  και συνωστισμό που προκαλείται καθημερινά από το κλείσιμο της συνοριακής πύλης Κήπων από τις 23.00 έως τις 07.00 το πρωί. «Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργείται απίστευτη συμφόρηση από αυτοκίνητα και φορτηγά σε κάθε μια λωρίδα αντίστοιχα», σημείωσε σχετικά ο βουλευτής.

Η Κυβέρνηση απαντώντας στη σχετική ερώτηση αποφάνθηκε θετικά και από εδώ και στο εξής  τα επαγγελματικά οχήματα θα μπορούν να διασχίζουν τη συνοριακή πύλη των Κήπων για 24 ώρες συνεχόμενα.

«Έτσι, είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά οχήματα λόγω του συνωστισμού των επαγγελματικών οχημάτων θα εξαλειφθούν. Για τα ιδιωτικά ισχύει το ωράριο 7:00 π.μ. εώς 23:00. Επίσης το αρμόδιο Υπουργείο βάσει της σχετικής απάντησης και ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.  αναφέρει ότι το Τελωνείο των Κήπων θα ενισχυθεί με 18 υπαλλήλους( 4 μέσω μετατάξεων από άλλους φορείς, 10 μέσω νέων προσλήψεων και 4 επιλαχόντες από την προκήρυξη 1Γ/2017). Συμπολίτες μου σας διαβεβαιώνω πως οι προσπάθειές μου για την επίλυση των προβλημάτων σας  θα συνεχιστούν», σημειώνει ο κ. Μπαράν καταλήγοντας στη σχετική του ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…