Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Βρέχει” έργα 4,6 εκ. ευρώ στον δήμο Αβδήρων

“Βρέχει” έργα 4,6 εκ. ευρώ στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio vistonidos 1-empros

Τα 3 έργα του Φιλόδημου ΙΙ ύψους 747.500 ευρώ

 

2 έργα 4. εκ. ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος

 

 

Πέντε νέα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στον δήμο Αβδήρων. Πρόκειται για 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 747.500 ευρώ που χρηματοδοτούνται από τον Φιλόδημο ΙΙ αλλά και δύο μεγάλα έργα προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ περίπου που μόλις χθες υπέγραψε την ένταξή τους στο νέο πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης». Τα δυο έργα συμπεριλαμβάνονται στα 9 έργα άνω των 42 εκατ. ευρώ σε Μακεδονία – Θράκη που εντάσσονται στο «Α. Τρίτσης».

Τα 3 έργα του Φιλόδημου ΙΙ ύψους 747.500 ευρώ

Το πρώτο έργο που εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί με 353.400 ευρώ από τα υπόλοιπα του Φιλόδημου ΙΙ αφορά την κατασκευή και τον εξοπλισμό καταφυγίου αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει εντός των διοικητικών ορίων του δήμου έχοντας ως στόχο την σταδιακή μείωση του αριθμού τους, τη φιλοξενία τους και την δυνατότητα υιοθεσίας τους

Το δεύτερο έργο αφορά στην «Επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Αβδήρων», με προϋπολογισμό 260.580 ευρώ . Ειδικότερα θα γίνει συντήρηση και κατασκευή αποδυτηρίων στα γήπεδα του Ν. Ζυγού, Γενισέας, Σελέρου καθώς κ αι κατασκευή κερκίδας  150 θέσεων στο γήπεδο της Διομήδειας καθώς και περιφράξεις.

Το τρίτο έργο αφορά εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του δήμου Αβδήρων προϋπολογισμού 133.50 ευρώ. Ειδικότερα αφορά σχέδια κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μόνιμων συστημάτων πυροπροστασίας , τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης για την εφαρμογή (κατασκευή) όσων προβλέπονται από την μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας ώστε να δοθεί από την Πυροσβεστική πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας και την υλοποίηση και συντήρηση μέτρων και μέσων εγκεκριμένης μελέτης πυροπροστασίας.

2 έργα 4. εκ. ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Έργα υποδομών, όπως ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας κ.λπ., στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού ύψους άνω των 42 εκατ. ευρώ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύστερα από αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Τα έργα που υπάγονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι:

 

  1. Έργα συμπλήρωσης δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην πόλη Ορεστιάδας (2.499.500 ευρώ).

 

  1. Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων πόλης Αλεξανδρούπολης (2.500.000 ευρώ).

 

  1. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (12.400.000 ευρώ).

 

  1. Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο δήμο Παγγαίου (2.500.000 ευρώ).

 

  1. Διευθέτηση υδατορεμάτων δήμου Αβδήρων (2.449.366 ευρώ).

 

  1. Κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας δημοτικού σχολείου Διομήδειας (1.490.880,88 ευρώ).

 

  1. Βελτίωση τοπικού δικτύου Χώρας – Αλωνίων (713.000 ευρώ).

 

  1. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος εξοπλισμού απομακρυσμένης αναγνώρισης μετρήσεων σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου ύδρευσης του δήμου Καβάλας (3.000.000 ευρώ).

 

  1. Κατασκευή δικτύου ύδρευσης δήμου Καβάλας-Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας (14.580.000 ευρώ).

Ευχάριστη έκπληξη για τον δήμαρχο Αβδήρων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκε το νέα ένταξη ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Μιλώντας στο «Ε» για τα δύο έργα είπε όπως το έργο της διευθέτησης υδατορεμάτων αφορά διευθέτηση και εγκιβωτισμό ρεμάτων στην Γενισέα και στην Λευκόπετρα. Ένα έργο πολύ σημαντικό όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης για να σταματήσουν να πλημμυρίζουν τα αγροκτήματα των περιοχών αυτών και να καταστρέφονται αγροτικές καλλιέργειες. Το άλλο έργο αφορά την  επέκταση του δημοτικού σχολείου Διομήδεια με 7 νέες αίθουσες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…