Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτη θέση στις “Διαστημικές Αποστολές” κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

Πρώτη θέση στις “Διαστημικές Αποστολές” κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

0

Η Ομάδα TiS διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, με ανακοίνωσή της, συνεχάρη την ομάδα TiS (Thrace in Space) του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης η οποία  κατέκτησε την πρώτη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) “Διαστημικές Αποστολές” και βραβεύθηκε  διαδικτυακά κατά τη διάρκεια των εργασιών του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΕΦ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Negreponte Resort στην Ερέτρια και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της ΕΕΛΛΑΚ και της μεγάλης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας SpaceEU (https://space-eu.org/). Οι παρουσιάσεις των μαθητών και η τελετή βράβευσης ήταν διαθέσιμες ζωντανά από την πλατφόρμα zoom και η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα ήταν από την Α΄ταξη Άννα Κανάτα ,  Θανάσης Προύντζος , Γιώργος Κοσμίδης,  Παυλίδης Αναστάσιος και ο Δημήτρης Μάνος της Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Θωμά Αλεξόπουλο και Αναστασία Πεχτελίδου,  οι οποίοι παρουσίασαν με ιδιαίτερη επιτυχία την πρόοδο του πειράματος της Νιτρικής Αναγωγάσης που θα “πετάξει” στο διάστημα στις αρχές του 2021.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης, στην ανακοίνωση, συγχαίρει επίσης όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση, αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας και εύχεται συνεχείς διακρίσεις και πρωτιές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…