Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

0

Ακατανόητο
Για ποιον λόγο άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης από το 2021;
Ξέχασε το δήθεν οικολογικό του παρελθόν ή κρύβει κάτι άλλο;
-Ποιος να ξέρει. Άβυσσος η ψυχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης…
Γ.Δ.

Πόσο μυαλό χρειαζόταν;
Επί χρόνια τώρα, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είχε στη διάθεσή του σπίτια τα οποία για κάποιους λόγους δεν είχαν παραχωρηθεί. Έτσι, έμεναν κλειστά και ρήμαζαν.
Τελικά, το υπουργείο Εργασίας πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν αυτές οι εργατικές κατοικίες και με νομοσχέδιο του υπουργείου θα παραχωρηθούν απευθείας δωρεάν σε άτομα με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που στερούνται κατοικίας.
Μάλιστα κάποια άδεια σπίτια υπάρχουν και στην Ξάνθη.
Και τίθεται το ερώτημα τώρα. Πόσο μυαλό χρειαζόταν χρόνια τώρα για να βρεθεί μια ανθρώπινη λύση;
-Τα προτιμούσαν κλειστά οι μανδαρίνοι.
Γ.Δ.


Γκαντεμιά
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, όμως τα μέχρι στιγμής δεδομένα ως προς την πανδημία του ιού COVID 19 με οδηγεί σε σκέψεις άσχημες.
Λοιπόν, παρότι υπέρμαχος των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και του Καρναβαλιού, μάλλον δύσκολα θα δούμε και φέτος τις γιορτές αυτές.
Εκτός κι αν μέχρι το τέλος του χρόνου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το εμβόλιο τεθεί σε διάθεση.
Διαφορετικά, η γκαντεμιά θα μας βρει και πάλι, όπως και για τις προηγούμενες τοπικές εκδηλώσεις που όλες τους έχουν ματαιωθεί.
Βέβαια η ίδια γκαντεμιά ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα, ας παρηγορηθούμε.
Γ.Δ.


Ήταν στραβό το κλήμα το έσπασε και ο Τσετσένος
Ιδού λοιπόν που οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός. Άλλη μία ωμή και απάνθρωπη απόδειξη, πάλι στη Γαλλία.
Όπου ένας νεαρός Τσετσένος μαθητής έσφαξε κυριολεκτικά τον καθηγητή του γιατί διαφωνούσε μαζί του επειδή έδειχνε φωτογραφίες του Μωάμεθ.
Πέρα από το αποτρόπαιο, το να μαχαιρώνεις έναν άνθρωπο και να του κόβεις το κεφάλι, είναι αυτός ο θρησκευτικός φανατισμός που δεν έχει όριο. Που αφαιρεί μια ζωή χωρίς καμία δυσκολία, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.
Ο νεαρός Τσετσένος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, εξωτερίκευσε ένα πολιτιστικό και θρησκευτικό μίσος.
Ζούσε χρόνια στο Παρίσι αλλά σε τίποτε δεν άλλαξε, δεν τον επηρέασε η δυτική κουλτούρα.
Έμεινε ένας φανατικός μουσουλμάνος, μ’ ένα μαχαίρι, για να σκοτώσει όποιον δεν συμφωνούσε μαζί του.
Γ.Δ.


Τραγική η κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη
Τα νέα από την Ευρώπη στο μέτωπο του κορωνοϊού είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά. Στον επιδημιολογικό χάρτη βλέπουμε το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου πως είναι βαμμένο κόκκινο, ενώ μόνο η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία έχουν περιοχές με πράσινο και πορτοκαλί, όπου όμως το πορτοκαλί κερδίζει καθημερινά έδαφος.
Από σήμερα η Ιρλανδία είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που επανέφερε το γενικό lockdown, ενώ το Σάββατο στη Γαλλία ο πρόεδρος Μακρόν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας για 4 εβδομάδες από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί σε 9 μεγάλες πόλεις, και στο Παρίσι. Η Ολλανδία τέθηκε ξανά σε μερικό lockdown την Πέμπτη και ζητάει βοήθεια από τα γερμανικά νοσοκομεία. Οι ηγέτες της Ευρώπης πανικόβλητοι μπροστά στο νέο σφοδρότερο κύμα κορωνοϊού που σαρώνει τις χώρες τους, λαμβάνουν μέτρα, μέτρα, μέτρα…
Σε απελπισία η Βρετανία που καταγράφει σταθερά πάνω από 100 θανάτους το 24ωρο, απαγόρευσε ακόμα και το σεξ μεταξύ ζευγαριών που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη!
Πορτογαλία, Τσεχία και Βέλγιο (με πληθυσμό σαν το δικό μας), μετρούν πάνω από 1500 κρούσματα ημερησίως και δεκάδες θανάτους.
Εμείς είμαστε μεν λίγο καλύτερα ακόμα, αλλά  κοκκινίζουμε περιοχές μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν βλέπετε ακόμα πολλοί ανεύθυνοι που δεν έχουν πειστεί για την ύπαρξη του ιού (!)  και συνεχίζουν να συνωστίζονται. Αδιαφορώντας αν φέρνουν το lockdown όλο και πιο κοντά…
Γ.Ε.


Πολιτισμικό πρόβλημα
Είναι γεγονός. Η αύξηση των εισροών ανθρώπων προς την Ευρώπη από μουσουλμανικές χώρες εδώ και χρόνια, πως έχει δημιουργήσει ένα πολιτισμικό πρόβλημα. Πλέον οι μουσουλμάνοι είναι εκατομμύρια και συνεχώς αυξάνονται. Έτσι δημιουργείται μία άλλη κοινωνία μέσα στην ήδη υφιστάμενη και αυτό δημιουργεί πλέον τις συγκρούσεις και τις αντιδράσεις.
Είτε το αναγνωρίζει κανείς είτε όχι, διεξάγεται στις χώρες της Ευρώπης που φιλοξενούν μουσουλμάνους ένας πολιτισμικός πόλεμος. Ένας πόλεμος που έχει στόχο τη δυτική δημοκρατία και ιδίως τις ατομικές, κοινωνικές και θρησκευτικές ελευθερίες.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν εισήγαγε προς συζήτηση νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσει τον «ισλαμικό αυτονομισμό», τη μειοψηφία δηλαδή των μουσουλμάνων της Γαλλίας που προσπαθεί να δημιουργήσει μία «αντικοινωνία»  βάζοντας τους δικούς της νόμους πάνω απ’ όλους τους άλλους.
Για την πρωτοβουλία του αυτή, τον αποκαλούν οι αριστεροί, κυνικό ψηφοθήρα στην περιοχή της Ακροδεξιάς.
Γ.Δ.


Πολυπολιτισμικότητα ή ενσωμάτωση;
Ο διεξαγόμενος εδώ και λίγα χρόνια Πολιτιστικός πόλεμος δεν είναι μια αφηρημένη έκφραση και έννοια. Είναι μία προσέγγιση που ήδη ακούγεται.
Ακούγονται άνθρωποι να μιλούν κατά της πολυπολιτισμικότητας. Άλλοι μιλούν για ισλαμοφοβία.  Οι πρώτοι θεωρούνται δεξιοί, οι δεύτεροι αριστεροί.
Τίποτε δεν είναι ακριβώς έτσι· και οι χαρακτηρισμοί δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που ξεπερνά και τους μεν και τους δε.
Και η πραγματικότητα βρίσκεται σ’ αυτό που ο Μακρόν ως ηγέτης είπε και έχει ευρύτερη υποστήριξη.
Επιτέλους, στην καρδιά του δυτικού κόσμου, ρητά και κατηγορηματικά, ένας ηγέτης λέει ότι οι πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες είναι αποδεκτοί μόνον αν αποδεχτούν τους κανόνες των χωρών υποδοχής τους.
Το μοντέλο σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η πολυπολιτισμικότητα, αλλά η ενσωμάτωση.
Το θέλεις; Το ενστερνίζεσαι. Ζεις ειρηνικά, προοδεύεις πιστεύοντας στο δικό σου θεό υπακούοντας όμως στους νόμους της χώρας φιλοξενίας κι όχι στους νόμους του μίσους.
Τόσο απλά.
Γ.Δ.


Πού θα βρει το δίκιο του ο δημοσιογράφος;
Συνεχίζουν οι βουλευτές να συκοφαντούν και να υβρίζουν δημοσιογράφους χωρίς καμία ποινική γι’ αυτούς επίπτωση. Κι αυτό γιατί έχουν την κάλυψη των συναδέλφων τους στη βουλή.
Πρόσφατο κι όχι τελευταίο παράδειγμα ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ. Για τον οποίο υπήρξε εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του.
Όπως έγινε αντιληπτό, οι πατέρες του έθνους με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας. Την μήνυση είχαν καταθέσει μειονοτικοί δημοσιογράφοι.
Εκείνο που διαπιστώνεται για μια φορά ακόμη είναι το γεγονός πως οι μεν βουλευτές μπορούν να συκοφαντούν τους δημοσιογράφους ατιμωρητί, οι δε δημοσιογράφοι όταν ασκούν κριτική στους βουλευτές σύρονται στα Ποινικά και Αστικά δικαστήρια.
Η ξεφτίλα δηλαδή με ονοματεπώνυμο.
Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε την μη άρση της ασυλίας του Ιλχάν Αχμέτ, όντας ο ίδιος που στήριξε στη βουλή πριν λίγο καιρό την μη άρση της ασυλίας του Πολάκη, πάλι σε μήνυση εκδότη-δημοσιογράφου.
Εργολαβικά δουλεύει ο Κεγκέρογλου στη βουλή εναντίον των δημοσιογράφων;
Γ.Δ.


Θετική εξέλιξη
Το Oruc reis οργώνει το Αιγαίο παραβιάζοντας και τα 12 μίλια κοντά στο Καστελόριζο και εμείς παρακολουθούμε και επιλέγουμε διπλωματικές κινήσεις αλλά και κάποιες που ενοχλούν την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το αίτημα για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. και εμπάργκο όπλων από χώρες της Ευρώπης προς την Τουρκία. Και επειδή αυτά είναι αιτήματα και δεν αρκούν στο σημείο που είμαστε η χώρα μας προχώρησε σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία. Η συμφωνία έγινε στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα. Πρόκειται για μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα και για το γεγονός ότι δρομολογείται η διευθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία όπως έγινε και με την Ιταλία και δίνει ένα μήνυμα προς την Τουρκία σ’ ότι αφορά τον τρόπο επίλυσης των διαφορών αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο ενισχύει τις σχέσεις μας με την Αλβανία γεγονός που ενοχλεί την Τουρκία.
Μ.Ξ.


Τόσο όσο για το 12%
Μια κίνηση για να «κλείσει τα στόματα» μοιάζει αυτή της κυβέρνησης σ’ ότι αφορά την ΚΥΑ για το 12%. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δύο βασικές προϋποθέσεις που έθετε η αρχική ΚΥΑ και συγκεκριμένα,  ότι δεν δικαιούνται τον συμψηφισμό όσοι δεν προσέφυγαν σε δικαστήρια καθώς ισχύει η παραγραφή και ότι δεν δικαιούνται όσοι εκχώρησαν τις ανεξόφλητες οφειλές στις τράπεζες. Στην νέα διορθωτική ΚΥΑ ικανοποιούνται μόνο όσοι ανήκουν στην δεύτερη περίπτωση και σ’ ότι αφορά τις παραγραφές ισχύει ότι και στην αρχική ΚΥΑ και απλά για όσους δεν προσέφυγαν δεν  παραγράφεται  το έτος 2015 (που έτσι κι αλλιώς δεν έχει παραγραφεί αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η 5ετία )και το Β’ εξάμηνο του 2014 (πιθανότατα γιατί ή ρύθμιση έγινε νωρίτερα που δεν έχει συμπληρωθεί 5ετία).
Και πάλι έτσι όπως τα έκαναν μένουν έξω οι επιχειρήσεις που δεν έκαναν προσφυγές από το 2010 και είναι η πλειοψηφία αλλά και οι μικρές, αυτές δηλαδή που έχουν πιο πολύ ανάγκη τη ρύθμιση!
Κατά συνέπεια τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Σωστό μέτρο Θα έχετε πληροφορηθεί ότι με επείγον έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωά…