Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σταμάτησαν οι καταλήψεις συνεχίζεται η αναταραχή στα σχολεία της Ξάνθης

Σταμάτησαν οι καταλήψεις συνεχίζεται η αναταραχή στα σχολεία της Ξάνθης

0

Προσπάθειες για κατάληψη στο 2ο και 3ο Γυμνάσια Ξάνθης

 Ετοιμάζονται τα σχολεία για έναν δύσκολο χειμώνα λόγω κορωνοϊού

 Στις προσπάθειες σταματούν πλέον οι καταλήψεις στα Γυμνάσια της Ξάνθης. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφόρησή μας από την Δευτεροβάθμια Ξάνθης χθες Τρίτη έγιναν προσπάθειες για κατάληψη στο 2ο και 3ο Γυμνάσια Ξάνθης ωστόσο δεν τελεσφόρησαν.

Τα αντιφατικά αιτήματα

Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι πως δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και πως γενικότερα υπάρχει μια αναταραχή στα σχολεία που έχει ως βαρύτερη αιτία τις διαφορετικές προσεγγίσεις αναφορικά με την χρήση μάσκας και τα μέτρα κατά του κορονωϊού. Αυτό που αποτελεί αντίφαση είναι στα αιτήματα των καταλήψεων  την ίδια στιγμή που ζητούν κατάργηση της μάσκας, ζητούν και 16 παιδιά ανά τμήμα!

Καταλήψεις μεν απουσίες δε

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Παιδείας αμέσως μόλις ένα σχολείο κηρυχτεί σε κατάληψη οι εκπαιδευτικοί αναχωρούν και συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση από το σπίτι ενώ οι μαθητές που δεν συμμετέχουν παίρνουν απουσία. Μια ρύθμιση που επικρίθηκε τόσο από μαθητές όσο και από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών με το επιχείρημα ότι καταργεί το δικαίωμα της αντίδρασης. Να σημειώσουμε ότι η κατάληψη δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένη αλλά αποτελεί εθιμικό δίκαιο.

Θωρακίζονται τα σχολεία για έναν δύσκολο χειμώνα

Με τους ρυθμούς που βαδίζει η πανδημία στη χώρα παρά το γεγονός ότι στην Ξάνθη είναι σε καλά επίπεδα προς το παρόν και τα σχολεία δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα ωστόσο εντείνεται η ανησυχία για τον χειμώνα και η προσπάθεια στην Δευτεροβάθμια επικεντρώνεται στην θωράκιση των σχολείων με όλα τα απαραίτητα όπως αντισηπτικά και μάσκες. Σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε ο ιατρικός σύλλογος Ξάνθης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κρουσμάτων τον Νοέμβριο στα σχολεία και έδωσε οδηγίες στους εκπαιδευτικούς. Το βασικότερο όλων όπως ειπώθηκε είναι η χρήση μάσκας που προστατεύει τόσο από τον κορωνοϊό όσο και από την γρίπη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…