Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

0

ΔΠΘ και παραχωρήσεις
Επανήλθε μετά από αίτημα του Χαρ. Δημαρχόπουλου η πρότασή του για παραχώρηση στο Πολυτεχνείο, του γνωστού κτιρίου «Π» στην οδό Καπνεργατών.
Το θέμα είχε συζητηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημαρχόπουλου και είχε απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Αιτία της απόρριψης, η αδιάφορη στάση μέχρι στιγμής της διοίκησης του Ιδρύματος για άλλα ακίνητα και τα οποία δεν έχει προχωρήσει την υλοποίησή τους.
Λογικό είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην εμπιστεύονται ότι το ΔΠΘ θα καταφέρει να αξιοποιήσει το ιστορικό αυτό κτίριο, το οποίο για να συντηρηθεί και φτιαχτεί θα χρειαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια.
Γ.Δ.


Τα ζώα ημερεύουν
Η είδηση για τις φιλικές επισκέψεις αλεπούδων στον οικισμό της Χρύσας δημιούργησε μια ευχάριστη αίσθηση. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι βλέπουν συχνά τις αλεπούδες στις αυλές τους. Τριγυρίζουν εκεί, όμορφες και άφοβες, ενώ οι κάτοικοι χαίρονται να τις βλέπουν.
Από την συμπεριφορά των ζώων βγαίνει το συμπέρασμα ότι σιγά-σιγά τα λεγόμενα άγρια ζώα, όταν δεν τα κυνηγά κανείς, ημερεύουν και λειτουργούν διαφορετικά.
Σας θυμίζω τα περιστέρια, που έχουν πλήρως εξημερωθεί, οι γάτες και οι σκύλοι.
Γ.Δ.


Θύματα ή κορόιδα
Συχνά διαβάζουμε για το γεγονός πως κάποιος έπεσε θύμα διαδικτυακής αγγελίας. Οι παθόντες εντοπίζουν κάποια αγγελία που τους ενδιαφέρει και σε τιμή ιδιαίτερα φθηνή.
Έρχονται σε επικοινωνία με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του πωλούμενου είδους και πείθονται τελικά να στείλουν τα χρήματα.
Από κει ξεκινά η απάτη. Διότι αυτοί μεν πληρώνουν, αλλά το προϊόν που περίμεναν να πάρουν δεν το παίρνουν ποτέ ή κι αν πάρουν κάτι αυτό θα είναι διαφορετικό και ευτελούς αξίας.
-Όλη αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται συχνά με ανθρώπους που πέφτουν θύματα επιτήδειων και μυαλό δεν λένε να βάλουν.
Γ.Δ.


Καυτό φθινόπωρο
Καυτό θα είναι το φθινόπωρο όπως όλα δείχνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντιστοίχηση κόμματος με κοινωνία, η νέα σχέση εμπιστοσύνης με κοινωνικές ομάδες, μια νέα συμφωνία με την κοινή γνώμη είναι τα δύσκολα στοιχήματα που επιζητούν λύση.
Παράλληλα υπάρχουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες λόγω των νομαρχιακών συνδιασκέψεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021 έτσι ώστε να προκύψουν νέε ενιαίες νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Όλα τα παραπάνω θα δείξουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του ή θα αναλώνεται σε νέους εμφυλίους.
Γ.Δ.


Η ταλαιπωρία με τις Τράπεζες
Η περίοδος της πανδημίας εκτός των άλλων έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του δημοσίου, Οργανισμών, Δήμων και Τραπεζών, όπως βέβαια και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Η ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση είναι σημαντική και ο χρόνος παρουσίας για εξυπηρέτηση πολύ μεγάλος. Ειδικότερα όμως η ταλαιπωρία διαπιστώνεται στα καταστήματα των τραπεζών. Εκεί γίνονται μεγάλες ουρές εξαιτίας και του τρόπου χειρισμού της διαδικασίας.
Άλλες τράπεζες διαχωρίζουν και διευκολύνουν ρωτώντας τους πελάτες ποια υπηρεσία θα χρησιμοποιήσουν και ανάλογα τους προωθούν.
Άλλα καταστήματα απλώς τηρούν μια σειρά απ’ έξω, γεγονός που μεγαλώνει την ουρά, ενώ με μια ερώτηση θα αποφόρτιζαν και θα μείωναν τον χρόνο αναμονής που ξεκινά από μία ώρα και φθάνεις τις δύο!
Αυτό δυστυχώς συμβαίνει στο υποκατάστημα της Εθνικής στη 40 Εκκλησιών όπου οι κυρίες εκεί στερούνται ελιγμών στη διαχείριση των πελατών.
Γ.Δ.


Μέχρι στιγμής πάμε καλά
«Να μη μας ματιάξω»  μου έλεγε στο τηλέφωνο φίλος «όλα πήγαν καλά μέχρι στιγμής στην περιοχή μας από άποψη προβλημάτων λόγω καιρού».
Κι έχει δίκιο ο αγαπητός συμπολίτης για τη διαπίστωσή του.
Ο νομός μας και γενικά η Θράκη, εκτός της Σαμοθράκης που πλήρωσε ακριβό τίμημα, την « βγάζει  καθαρή»  έναντι των καιρικών υπερβολών σε άλλες περιοχές.
Όλοι δε ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η καλή προστασία. Η οποία βέβαια οφείλεται και στα έργα υποδομής που υπάρχουν λόγω φροντίδας της Αυτοδιοίκησης.
Μάλιστα θυμάμαι πως ο Κώστας Ζαγναφέρης ως αντιπεριφερειάρχης είχε δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για αντιπλημμυρικά έργα που συνεχίζει ο Νίκος Ευφραιμίδης.
Γ.Δ.


Δεν το’ χουν καθόλου με τα Ψηφίσματα στον δήμο Ξάνθης
Χτύπησε πάλι ο …δαίμων του Ψηφίσματος στο δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Όπως τότε με την Αγία Σοφία έτσι και τώρα με την σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι παρατάξεις δεν μπορούν να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό ψήφισμα. Το «διασκεδαστικό» (μια λέξη που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης,) είναι ότι όλοι συμφωνούν επί της ουσίας και καταδικάζουν τον πόλεμο και τάσσονται υπέρ της Αρμενίας αλλά διαφωνούν ως προς την διατύπωση. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι οι παρατάξεις του δήμου Ξάνθης να συμφωνήσουν ίσως να έχουμε και τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων!!!
Μ.Ξ.


Είπε την αλήθεια
Δεν μάσησε τα λόγια του ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης στη χθεσινή συνεδρίαση. Ειδικότερα ο κ., Χατζηθεοδώρου ως μέλος της ΠΕΔ ανέγνωσε το κείμενο που συνυπέγραψαν οι αυτοδιοικητικοί της περιφέρειας και το οποίο περιλαμβάνει ένα πακέτο προτάσεις για την ανάπτυξη όλης της περιφέρειας (και όχι μόνο της Θράκης) και το οποίο θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην Διακομματική για την ανάπτυξη της Θράκης. Πολλά λόγια και όλα κοινά και στερεότυπα. Κατευθύνσεις,  στρατηγικά σχέδια, αγροτουρισμό και τα γνωστά μπλα μπλα μπλα που ακούμε χρόνια τώρα. Ο δήμαρχος όμως φάνηκε πως δεν έχει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις και έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων με μια και μόνο φράση, τόσο καίρια και τόσο ρεαλιστική. «Όλες αυτές οι ιδέες είναι καλές. Αν όμως δεν υπάρχει ένα ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί ειδικά για έργα και δράσεις στην Θράκη και να στηρίξει το έργο της Διακομματικής όλα αυτά θα μείνουν λόγια»
Αυτή είναι η αλήθεια και το έχουμε ξαναπεί.
Χορτάσαμε από ωραία λόγια, για να γίνουν όμως έργα χρειάζονται χρήματα!
Μ.Ξ.


Υποψήφια για την προεδρία του ΟΟΣΑ η Άννα Διαμαντοπούλου
Θ’ αποτελέσει ύψιστη τιμή για τη χώρα μας αλλά και την ίδια εάν τελικά η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου επιλεγεί ως πρόεδρος του παγκόσμιου Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣΑ).
Η κυρία Διαμαντοπούλου είναι υποψήφια και διεκδικεί την ιδιαίτερα υψηλή αυτή θέση με αξιώσεις και αρκετές πιθανότητες.
Θυμίζουμε πως υπήρξε υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος της χώρας στην ΕΟΚ τότε και γενικώς η πολιτική της παρουσία ήταν και διεθνής.
Το γνωστικό της επίπεδο και οι οικονομικές της γνώσεις συνηγορούν στο να κριθεί άξια της θέσης αυτής.
Γ.Δ.


Λίγα λόγια για το βαμβάκι
Ένα από τα σημαντικά αγροτικά προϊόντα του νομού μας είναι και το βαμβάκι. Η βαμβακοκαλλιέργεια καλύπτει χιλιάδες στρέμματα και αποφέρει σημαντικό εισόδημα στους αγρότες μας.
Η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή της συλλογής. Θα συγκεντρωθούν χιλιάδες τόνοι βάμβακος οι οποίοι θα εκκοκκιστούν και επεξεργαστούν εκτός Ξάνθης.
Μάλιστα αυτό θα γίνει παρότι η Ξάνθη έχει φτιάξει κατά το παρελθόν δύο εκκοκκιστήρια!
Δεν αρκούσε το ένα, κατασκευάστηκε και δεύτερο.
Τελικά, έκλεισαν και τα δύο και τα μηχανήματα σκουριάζουν, η δε οικονομική ζημιά είναι τεράστια για την εποχή.
Και μια λεπτομέρεια. Ο γειτονικός νομός Ροδόπης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα στην παραγωγή και επεξεργασία βάμβακος. Το οποίο όμως βαμβάκι, στην πλειοψηφία εξάγεται στην Τουρκία.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…