Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολιορκεί την Ξάνθη ο κορωνοϊός

Πολιορκεί την Ξάνθη ο κορωνοϊός

0

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στην Καβάλα. Βεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη, τη Θάσο και τη Χρυσούπολη

 Τ. Καραδέδος: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να προστατέψουμε την υγεία και την οικονομία μας. Να υπερασπιστούμε ό,τι πετύχαμε»

Μετά την αυξημένη επιδημιολογική φόρτιση στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, το φορτίο φαίνεται να μεταφέρεται ανατολικότερα, πολιορκώντας και τη δική μας περιοχή.

Η χθεσινή έκρηξη με 667 νέα κρούσματα στη χώρα σημαίνει συναγερμό

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στο αρνητικό ρεκόρ νέων διαγνώσεων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αφού κατεγράφησαν 667 νέα κρούσματα, από τα οποία 88 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. 250 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 125 στη Θεσσαλονίκη και 30 στη Βοιωτία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι, ενώ 87 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Η ανησυχητική διάσταση της πανδημίας πέρασε μετά από πολύ καιρό και τα σύνορα της ΠΑΜΘ, αφού μετά την επιδημιολογική φόρτιση της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, βεβαρημένο φορτίο εμφανίζει και η Καβάλα, όπου τη Δευτέρα καταγράφηκαν 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 10 χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιπτώσεις είναι περισσότερες και τα αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες (ή και ώρες). Κρούσματα έχουν εντοπιστεί τόσο στην πόλη της Καβάλας, όσο και τη Θάσο και τη Χρυσούπολη.

Το δημοτικό ωδείο Καβάλας γνωστοποίησε ότι μετά από ενδεδειγμένο εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καθηγητή  του Ωδείου για την ύπαρξη ή μη του Covid 19, αυτός βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη. «Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διαδικασία αντιμετώπισης του περιστατικού, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ προβήκαμε αμέσως στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων του Ωδείου», σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση, που πληροφορεί επίσης ότι, «προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών και όλων των εργαζόμενων και για να μπορέσει να γίνει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο καθηγητής, το ωδείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους έως και την Δευτέρα 26 Οκτώβριου 2020».

Τα κρούσματα της ΑΜΘ

Σημειώνουμε ότι από τα 438 κρούσματα της Δευτέρας, βεβαιώθηκαν 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης.

Χθες, Τρίτη, από τα 667 κρούσματα, 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Δράμας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου, 1 στην Π.Ε. Ροδόπης και 10 στην Π.Ε. Καβάλας.

Απαιτείται πολλή προσοχή και εγρήγορση και στην Ξάνθη

«Ο κορωνοϊός πολιορκεί την περιοχή μας. Να την προστατέψουμε και να προστατευθούμε»
Τάσος Καραδέδος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

Σε συνεννόηση με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της περιοχής είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. «Ο γειτονικός νομός εκπέμπει SOS», σημείωσε ο ίδιος τονίζοντας: «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αφού είναι φανερό ότι ο κορωνοϊός πολιορκεί την περιοχή μας. Απαιτείται εγρήγορση για να υπερασπιστούμε την υγεία και την οικονομία μας. Να υπερασπιστούμε ό,τι πετύχαμε, να κρατήσουμε την Ξάνθη ασφαλή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…