Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ  «Στοπ» από τον Μητσοτάκη στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

 «Στοπ» από τον Μητσοτάκη στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

0

Ανακάλεσε απόφαση της ΓΓ Αθλητισμού

Μόλις λίγες ώρες από την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό 10%, ήρθε η ανάκληση μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την απόφασή της για τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων. Η απόφαση αυτή θα ίσχυε από την 7η αγωνιστική της Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου αλλά και στους διεθνείς αγώνες που θα έδιναν εντός έδρας οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, σε Champions League και Europa League.

Ωστόσο, πριν περάσει ένα εικοσιτετράωρο, και προλάβουν οι ποδοσφαιρόφιλοι της χώρας να πανηγυρίσουν, το πρωί της Τρίτης ήρθε η ανάκληση από την κυβέρνηση, καθώς τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε έξαρση τα κρούσματα της πανδημίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα «θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας η διοργανώτρια αρχή δημοσιοποίησε τις αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, ωστόσο η απόφαση του Πρωθυπουργού έφερε την πλήρη ανατροπή και οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα θα χρειαστεί να κάνουν κι άλλη υπομονή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως ο λόγος που ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση, ήταν πως προέκυψαν νέα στοιχεία, σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …