Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη

0

Λιτές εκδηλώσεις με περιορισμένο αριθμό ατόμων

 

Την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, ημέρα της εθνικής επετείου, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα πραγματοποιηθούν και στην Ξάνθη, τηρουμένων των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

08:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από σαλπιγκτή του Δ΄

Σώματος Στρατού.

10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από την κα Δρίμτζια Μαρία, φιλόλογο 7ου Γυμνασίου Ξάνθης.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης , το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγος, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Καλούνται επίσης τα σχολεία της πόλης που θα καταθέσουν στεφάνι να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης μόνο με ένα εκπρόσωπο – σημαιοφόρο. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από την φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.

17:00 Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από σαλπιγκτή του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…