Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με αφιέρωμα στον Ατόμ Εγκογιάν επιστρέφει ο κινηματογράφος των Δημιουργών της ΦΕΞ

Με αφιέρωμα στον Ατόμ Εγκογιάν επιστρέφει ο κινηματογράφος των Δημιουργών της ΦΕΞ

0

Τις Τρίτες του Οκτωβρίου

 Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος, που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό. Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών. Οι Τρίτες της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ 2020, σε σχδιασμό και επιμέλεια του Γιώργου Μπακαλίδη.

Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Γιώργος Μπακαλίδης

Τις Τρίτες 6- 13- 20 και 27 Οκτωβρίου 2020 στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης προβάλλεται ένα αφιέρωμα στον Ατόμ Εγκογιάν (Atom Egoyan, 1960-)

Το πεπρωμένο είναι γλυκό ή πικρό; Ένας Καναδός από την Αρμενία

Ο Ατόμ Εγκογιάν γεννήθηκε το 1960 στο Κάιρο από Αρμένιους γονείς και μεγάλωσε στον Δυτικό Καναδά. Το όνομα Ατόμ προέρχεται από τη Δημοκρίτεια έννοια του ατόμου.

Οι γονείς του ήταν και οι δύο ζωγράφοι και εκείνος είχε ως στόχο να γίνει θεατρικός συγγραφέας. Όταν όμως σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, ανακάλυψε πως αυτό που θέλει είναι να διηγείται ιστορίες οπτικά.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει στο κινηματογραφικό του έργο είναι το βαθύ ενδιαφέρον του Εγκογιάν για τις ψυχολογικές και συναισθηματικές αποχρώσεις των χαρακτήρων.

Το 1997, το Γλυκό πεπρωμένο προβλήθηκε στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 50ου Φεστιβάλ Καννών, όπου απέσπασε το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής, το Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής και το Οικουμενικό Βραβείο για ανθρωπιστική σκηνοθεσία.

Πολυβραβευμένος, με ξεχωριστή κινηματογραφική ματιά και έργο θεματικά πληθωρικό, ο Ατόμ Εγκογιάν έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους σύγχρονους δημιουργούς της έβδομης τέχνης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις Θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 2541025421 ή στο στείλτε mail στο fexorg@gmail.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…