Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Κανένα ελαφρυντικό στους 7 της ηγετικής ομάδας και Ρουπακιά

Κανένα ελαφρυντικό στους 7 της ηγετικής ομάδας και Ρουπακιά

0

Αίτημα εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου από τον Γ.Λαγό

 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και στον Γ. Ρουπακιά. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Οι δικαστές ομόφωνα αναγνώρισαν ελαφρυντικά σε 14 κατηγoρούμενους.
Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχάηλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.
Σε οκτώ κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους  Αναστάσιο Αναδιώτη, Γιώργο Τσακανίκα, Δημήτρη Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Χρήστο Χατζηδάκη, Θωμά Μαρία, Αριστοτέλη  Χρυσαφίτη, Κώστα Παπαδόπουλος. Επιπλέον, στους  Γιώργο Δήμου και Γιώργο Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Κανένα ελαφρυντικό, επίσης, δεν αναγνωρίστηκε για τον Γ. Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της ειλικρινής μεταμέλειας και του σύννομου βίου.

Από τους 68 που κάθισαν στο εδώλιο, πλήρως απαλλάχθηκαν έντεκα. Είναι οι εξής:

Αγιοβλασίτης Διονύσιος, Αποστολόπουλος Γεώργιος,  Γαλανάκης Χρήστος,  Γαροφαλάκης Σάββας, Καλπίτζης Γιώργος, Μαυρικάκης Μανώλης, Μπενέκη Νικολέτα, Πέρης Γιώργος, Πετράκης Γιώργος, Σκορδέλη Θέμις, Ψιλάκης Μανώλης.

Αίτημα εξαίρεσης από τον Γ. Λαγό

O καταδικασθείς ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπάρχει προκατάληψη, ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας και υποστήριξε ότι υπήρξε άμεση ή έμμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που που όπως ισχυρίστηκε πίεσε τους δικαστές.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να εξειδικεύσει το αίτημά του απάντησε ότι θα το κάνει όταν έρθει ο συνήγορός του.

Για την υποστήριξη του αιτήματος εξαίρεσης ο Γ. Λαγός ενημέρωσε το δικαστήριο ότι διορίζει τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…