Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Βρίσκει τοίχο» στην ΕΤΑΔ το αίτημα για παραχώρηση των Λουτρών Ποταμιάς στον δήμο Αβδήρων

«Βρίσκει τοίχο» στην ΕΤΑΔ το αίτημα για παραχώρηση των Λουτρών Ποταμιάς στον δήμο Αβδήρων

0
loutra potamias

Έληξε το συμφωνητικό πριν 5 χρόνια

Άτυπη η λειτουργίας τους

Σε «γόρδιο» δεσμό για το δήμο Αβδήρων έχουν μεταβληθεί τα Λουτρά Ποταμιάς και συγκεκριμένα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η διαχείρισή τους. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορεί να ανοίξει προοπτικές στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και να δώσει οικονομική υπεραξία στην περιοχή «βουλιάζει» μέσα στο γραφειοκρατικό τέλμα και στην αδιαφορία των ιθυνόντων χωρίς να έχει την ελπίδα να … «ιαθεί»!

Άτυπη η διαχείριση των λουτρών Ποταμιάς από τον δήμο

Ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης

Τουλάχιστον 4 – 5 χρόνια πέρασαν από τότε πού έχει λήξει το συμφωνητικό παραχώρησης από την ΕΤΑΔ και δεν έχει ανανεωθεί παρά τις επίμονες προσπάθειες επί δύο θητείες της δημοτικής αρχής. Έτσι όλο αυτό το καιρό που λειτουργούν υποτυπωδώς,  είναι αλήθεια ιδιαίτερα φέτος λόγω κορωνοϊού,  τα Λουτρά Ποταμιάς, γίνεται άτυπα καθώς ο δήμος δεν έχει συμφωνητικό παραχώρησης στα χέρια του. Να υπενθυμίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια προ κορωνοϊού υπήρχε και προσωπικό (φυσιοθεραπευτής και νοσηλευτής) μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και ικανοποιητική επισκεψιμότητα, όπως ανέφερε τότε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδης.

Αδιαπέραστος «τοίχος» η ΕΤΑΔ

Πολλές επισκέψεις έχει κάνει ο κ. Τσιτιρίδης στα γραφεία της ΕΤΑΔ και πολλά ραντεβού με στελέχη της ο κ. Τσιτιρίδης και πολλές παρεμβάσεις έχουν γίνει από πολιτικούς παράγοντες του νομού μας νυν και πρώην βουλευτές, ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λουτρών παραμένει ως έχει δηλαδή στα χέρια της ΕΤΑΔ και οτιδήποτε αίτημα πέφτει προσκρούει σε «τοίχο» και πέφτει στον κενό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο  δήμος Αβδήρων έχει ζητήσει επανειλημμένως με αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου του την παραχώρηση για 30 έτη τουλάχιστον των Λουτρών Ποταμιάς ώστε να μπορεί να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό με τόσο να βρει επενδυτή που θα τα αναλάβει. Μάλιστα έχει εκδηλωθεί κατά καιρούς ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές όμως τα χέρια του δήμου είναι δεμένα αν δεν λυθεί αυτή η εκκρεμότητα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λουτρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για το θέμα και το αίτημα του δήμου έχει ενημερωθεί υπουργός και έχει υποσχεθεί ότι θα επιχειρήσει να δώσει λύση.

Συνέδριο για την ανάδειξη των λουτροπόλεων της χώρας και του ιαματικού τουρισμού

Να σημειώσουμε πως την Παρασκευή  9 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην περιοχή των Καμένων Βούρλων της Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα «Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική ιατρική». Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η περαιτέρω ανάδειξη και καθιέρωση των ιαματικών λουτροπόλεων της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, καθώς και η προβολή των πλεονεκτημάτων της χώρας για τη διεξαγωγή σημαντικών συνεδρίων, που σχετίζονται με αυτήν τη μορφή τουρισμού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …