Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ξάνθη στο επίπεδο 2 του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Η Ξάνθη στο επίπεδο 2 του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

0

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης σε επίπεδο Επιτήρησης και οι νομοί Καβάλας, Δράμας και Έβρου σε επίπεδο Ετοιμότητας

 

Τον νέο χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης για την Υγειονομική Ασφάλεια και Προστασία από τον κορωνοϊό έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενημέρωσε εκτενώς για τον επιδημιολογικό χάρτη της πανδημίας που τίθεται σε εφαρμογή. Οπως τόνισε, ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 14 μέρες ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες.

Η Ξάνθη και η Ροδόπης βρίσκονται στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης), ενώ οι υπόλοιποι νομοί της ΑΜΘ στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή, κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ενεργοποιούμε στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου).

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων  πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…