Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Festival «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» από την ΦΕΞ

Festival «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» από την ΦΕΞ

0

Συνεχίζονται και τον Νοέμβριο οι εκδηλώσεις με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Στη Ξάνθη, την πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, η ΦΕΞ πραγματοποιεί τον μουσικό και όχι μόνο κύκλο εργασιών  «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι».

Ταξιδεύοντας μαζί του, έχουμε ως στόχο τόσο την γνωριμία με το μεγάλο αυτό συνθέτη και άνθρωπο, αλλά και με την ίδια την πόλη.

Τι ήταν εκείνο που τον γοήτευε; Ποια ήταν τα στοιχεία για τα οποία άλλοτε μιλούσε με τόσο πάθος κι άλλοτε τον εκνεύριζαν;

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές, «στον πρώτο κύκλο των εργασιών «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» συζητάμε με τους φίλους και συνεργάτες του.  Μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους και μας μιλούν  για τον Μάνο Χατζιδάκι. Έχουμε καταγράψει περισσότερες από 15 ώρες συνεντεύξεων. [Αρχείο ΙΙ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι – Είδωλο στον Καθρέφτη – είπαν:..]. Στον δεύτερο κύκλο «2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑ  ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ» οργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1500 μαθητών κάθε χρόνο που είτε επισκέπτονται το μουσείο για το πρόγραμμα «Μουσική στο Μουσείο» είτε σε δράσεις που οργάνωσε η ΦΕΞ στα σχολεία και σε άλλους χώρους με την συνεργασία των τμημάτων μουσικών σπουδών των πανεπιστημίων: Ιονίου, Μακεδονίας, ΤΕΙ Άρτας, Τσελιάμπινσκ Ρωσίας, Φιλιππούπολης Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας. Στον τρίτο κύκλο «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» παρακολουθούμε εξαιρετικές συναυλίες, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες δράσεις κι έχουμε δημιουργήσει εξαιρετικές υποδομές και ένα υπέροχο αρχείο. Δείτε την  ψηφιακή μας πλατφόρμα «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» Η Περιήγηση στην ψηφιακή μας βάση, θα βοηθήσει τον επισκέπτη να αποκτήσει τις πληροφορίες, ώστε να κατανοήσει τα γεγονότα της Ξάνθης του μεσοπολέμου – των πρώτων χρόνων – της ζωής του Μάνου Χατζιδάκι».

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συντονίσει τις μουσικές δράσεις στην πόλη μας (και ιδιαίτερα τα φεστιβάλ που οργανώνει η ΦΕΞ) ώστε να διευρυνθεί ο εκπαιδευτικός τους και όχι μόνο χαρακτήρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …