Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενίσχυση του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα ζητά ο Μπαράν Μπουρχάν

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα ζητά ο Μπαράν Μπουρχάν

0
ekav-empros

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα ζητά ο Μπαράν Μπουρχάν

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΕΚΑΒ επισημαίνει με κοινοβουλευτική ερώτηση ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών.

Ο βουλευτής αναφέρεται σε πρόσφατη περίπτωση της 22ας Οκτωβρίου «όταν προέκυψαν δύο επείγουσες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης, που αφορούσαν σε διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, που μπορεί μεν να εξυπηρετήθηκαν άμεσα, αλλά  χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Ξάνθης, που βρίσκονταν σε άδεια και επέστρεψαν με αυτοθυσία για να σώσουν την ζωή των συνανθρώπων τους».

Επίσης επικαλούμενος ρεπορτάζ της εφημερίδας «Θράκη», σημειώνει ότι «χειρουργημένοι ασθενείς που ενώ έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, περιμένουν στην αναμονή επί τρεις και τέσσερις ημέρες για την μεταφορά τους στο σπίτι τους.  Γεγονός που όχι μόνο ταλαιπωρεί τους ασθενείς, αλλά επιβαρύνει και με πρόσθετα κόστη ανά ασθενή το «σύστημα υγείας» καθώς και τους εξαθλιωμένους συνοδούς που είτε αναλαμβάνουν τον ρόλο του «τραυματιοφορέα» είτε αναμένουν με ιώβεια υπομονή την έξοδο των ασθενών».

Επίσης, ο κ. Μπαράν τονίζει ότι «οι ολιγάριθμοι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που αναμφισβήτητα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου, έχουν θέσει ως όριο τις 4 δευτερογενείς μεταφορές (σ.σ. εξιτήρια ή και επανεξετάσεις ασθενών) ανά ημέρα, καθώς αυτονόητο είναι ότι προτεραιότητα έχουν τα επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ  Θράκης κ. Σ. Καμπουραντώνη ο όγκος των δρομολογίων του ΕΚΑΒ μεγαλώνει σημαντικά τόσο από τις προγραμματισμένες επανεξετάσεις ασθενών στο νοσοκομείο της Ξάνθης όσο και από τις προγραμματισμένες διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία άλλων πόλεων. Στην πρώτη περίπτωση οι ασθενείς μεταφέρονται από το σπίτι τους στο νοσοκομείο προκειμένου να  εξεταστούν από τον θεράποντα ιατρό τους και πάλι πίσω στο σπίτι τους ενώ στην δεύτερη περίπτωση κάθε δεύτερη μέρα πραγματοποιούνται διακομιδές από το νοσοκομείο της Ξάνθης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης».

Με βάση τα παραπάνω ρωτά τους υπουργούς τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για να δοθεί επιτέλους άμεση λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ Ξάνθης για την εξυπηρέτηση των ασθενών και πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού  (πληρώματα ασθενοφόρων) για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Ν. Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…