Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ορκίστηκαν 89 νέοι συνοριοφύλακες από την Ξάνθη

Ορκίστηκαν 89 νέοι συνοριοφύλακες από την Ξάνθη

0

Ορκωμοσία σε 3 δόσεις – Πιστή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Αθλητικό Κέντρο «Φ. Αμοιρίδης»

 

 

Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Π. Γιώρης: «Αναλαμβάνετε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για το έθνος μας. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθετε πλήρως στο δύσκολο έργο…»

 

 

Έδωσαν όρκο να “φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να υπερασπίζουν με πίστη και αφοσίωση μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους τις σημαίες…” οι 89 συνοριοφύλακες από την Ξάνθη. Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στις 12.30 της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης”.

Ορκωμοσία σε 3 δόσεις – Πιστή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Με λιγοστούς προσκεκλημένους, απαραίτητη την χρήση μάσκας αλλά και θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο Αμοιρίδιο πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων συνοριοφυλάκων που προς αποφυγήν συνωστισμού έγινε σε τρεις δόσεις και τηρουμένων των αποστάσεων μεταξύ τους. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και ο Μουφτής  Μπιράλ Καρά Χαλίλ καθώς οι μουσουλμάνοι, έδωσαν ξεχωριστό όρκο.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο  δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Μπαράν Μπουρχάν.

Μητροπολίτης: «Η πατρίδα αναμένει πολλά από σας τα νέα παιδιά για να γίνεται οι φύλακες των συνόρων της πατρίδας».

Ευχές και νουθεσίες απηύθυνε στους νέους συνοριοφύλακες ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Μεταξύ άλλων είπε: «Επιλεχτήκατε για να φυλάξετε τα σύνορα της πατρίδας. Ο συνοριοφυλακας θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό του κάθε πολίτη. Για εκείνους που υπακούουν στους νόμους να είναι στήριγμα η παρουσία του για εκείνους όμως που δεν υπακούουν θα πρέπει να τους παιδαγωγήσουμε, να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον, το ειρηνικό. Η πατρίδα αναμένει πολλά από εσάς τα νέα παιδία για να γίνεται οι φύλακες των συνόρων της. Αυτά τα σύνορα που διαφύλαξαν οι πρόγονοι μας με θυσίες…»

Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Π. Γιώρης: «Αναλαμβάνετε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για το έθνος μας. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθετε πλήρως στο δύσκολο έργο…»

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης καλωσόρισε τους νέους συνοριοφύλακες στην οικογένεια της Αστυνομίας και ανέφερε μεταξύ άλλων: ««Νέες και νέοι συνοριοφύλακες δώσατε όρκο ότι θα φυλάτε πίστη στην πατρίδα και υπακοή στους νόμους. Να ξέρετε όμως κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για το έθνος μας. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθετε πλήρως στο δύσκολο έργο που σας έχει ανατεθεί. Σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια της ελληνικής αστυνομίας και εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη για τις προσεχείς ημέρες και καλή σταδιοδρομία. Συγχαρητήρια για την επιλογής σας»

Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης: « Είμαι περήφανος για όλους. Θέλω να σας πω πως είναι μια δύσκολη περίοδος και όλοι μας βασιζόμαστε σε σας»

Ευχές και συγχαρητήρια απηύθυνε και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελης: «Είμαι συγκινημένος γιατί βλέπω παιδιά της περιοχής μας να επιλέγονται και να κάνουν σταδιοδρομία που θα την ζήλευαν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από την μεγάλη συμμετοχή. Αλλά εσείς προετοιμαστήκατε καλύτερα και επιλεχθήκατε.

Είμαι περήφανους για όλους. Θέλω να σα πω πως είναι μια δύσκολη περίοδος και όλοι μας βασιζόμαστε σε σας».

Τέλος συγχαρητήρια και ευχές για καλή σταδιοδρομία τους ευχήθηκε και ο βουλευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν.

120 συνολικά από την ΑΜΘ  – 89 από την Ξάνθη

Να σημειώσουμε ότι αυτοί οι 89 συνοριοφύλακες που ορκίστηκαν είναι από την Ξάνθη. Συνολικά ανέρχονται σε 120 και είναι από άλλες πόλεις της ΑΜΘ.  Οι νέοι συνοριοφύλακες θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην Σχολή Αστυνομίας της Κομοτηνής και στην συνέχεια θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…