Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ζημία 28 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης στην ΠΕ Ξάνθης

Ζημία 28 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης στην ΠΕ Ξάνθης

0

Ισχυρό πλήγμα της τοπικής οικονομίας από τον κορωνοϊό

 Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Β’ Τρίμηνο του 2020

 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε την δραστηριότητα των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στους κλάδους Παροχής Καταλυμάτων και Υπηρεσιών Εστίασης. Οι κλάδοι αυτοί τίθενται διαχρονικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της βαρύτητας που έχουν στη διαμόρφωση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας συνολικά, αλλά και της εκτεταμένης διασποράς τους. Οι κλάδοι, αυτοί, επλήγησαν τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα, εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19), ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς και η ακύρωση εκδηλώσεως που άλλοτε θα προσέλκυαν κόσμο στην Ξάνθη και στις γύρω περιοχές, αποτελούν ίσως τον σημαντικότερο παράγοντα μείωσης του κύκλου εργασιών στους δύο αυτούς κλάδους για το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν αφορούν 29 καταλύματα και 653 επιχειρήσεις εστίασης.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 80,1%, για το Β’ Τρίμηνο του 2020. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις εστίασης, παρουσίασαν μείωση ύψους 52,5%. Συνολικά η ζημία ανέρχεται στα 28.067.252 €.

Όσον αφορά την Ελλάδα, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε στα 104.682.448 €, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 94,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019. Ενώ αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 ανήλθε στα 592.729.473 €, σημειώνοντας μείωση ύψους 59,0%.

Σχηματικά η μείωση που παρουσίασαν οι επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης το Β’ Τρίμηνο του 2020 σε ευρώ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…