Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

0

Εκδηλώσεις στην Κομοτηνή και τις έδρες των ΠΕ της ΑΜΘ

 Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην έδρα της Περιφέρειας, την Κομοτηνή θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας  στο χώρο του Ηρώου παρουσία αρχών και απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

10:30 Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γραμματέα του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» κ. Παναγιώτης Μαυρίδης.

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τις τοπικές αρχές.

18:50 Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έρχονται 800 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Το εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης Μετά τις πρόσφατ…