Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα ίχνη της 14χρονης Ραφαηλίας που εξαφανίστηκε αναζητά η Αστυνομία

Τα ίχνη της 14χρονης Ραφαηλίας που εξαφανίστηκε αναζητά η Αστυνομία

0

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης που επικοινώνησε με τους γονείς της και είπε πως είναι καλά, αλλά όχι που βρίσκεται

 Δικηγόρος οικογένειας Μ. Παυλίδου: Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το Χαμόγελο του Παιδιού έστω και ανώνυμα

Τα ίχνη της 14χρονης Ραφαηλίας, που εξαφανίστηκε στις 24 Αυγούστου από το σπίτι που μένει με την οικογένειά της στην Ξάνθη, αναζητά η αστυνομία.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε 21χρονο με τον οποίο φέρεται να σχετίζεται ή να σχετιζόταν για κάποιο διάστημα η ανήλικη. Η δε, δικηγόρος της οικογένειας Μαρίνα Παυλίδου, κάνει λόγο για αρπαγή. Ο θείος της νεαρής κοπέλας, μιλώντας στο OPEN, αναφερόμενος στην περίεργη υπόθεση τόνισε: «Από τις 24 Αυγούστου, ζήτησε χρήματα από τη γιαγιά της να πάει να φάει κάτι. Η γιαγιά της, της είπε πάμε μαζί, η μικρή της είπε, “κατεβαίνω κι έλα” και μέχρι να κατέβει η γιαγιά η Ραφαηλία είχε γίνει… καπνός».

«Γνωρίζουμε ότι είχε μία σχέση και είχε χωρίσει πριν από λίγο καιρό. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαμε επικοινωνία, μέσω τρίτων, είχαμε μια επικοινωνία και μας είπε στο τηλέφωνο πως είναι καλά, αλλά όχι που βρίσκεται. Ο φίλος της είναι 21 ετών. Οι Αρχές είναι ενήμερες από την πρώτη στιγμή» είπε ο ίδιος.

«Δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται εκτός στέγης. Δυστυχώς ο νόμος και στο άρθρο περί αρπαγής ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο, δεν θέτει το όριο ψηλά. Βάζει το όριο ως προς τον διαχωρισμό μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος στα 14 έτη, που είναι πολύ μικρό. Δυσχεραίνει πολύ τις έρευνες, αλλά και τον τρόπο κάτω από τον οποίο θα αντιμετωπιστεί αυτός που την έχει (σ.σ.: ο 21χρονος)» αναφέρει η δικηγόρος, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο «δράστης» πήρε την κοπέλα όχι για να κάνουν… παρέα.

«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με ποιον είναι, πού είναι και κατά πόσο είναι καλά στην υγεία της σε όλα τα επίπεδα»
Μαρίνα Παυλίδου
Δικηγόρος οικογένειας

Η Μαρίνα Παυλίδου μιλώντας στο «Ε» διευκρίνισε ότι παρότι υπάρχουν κάποιες σπασμωδικές επικοινωνίες, δε διαβεβαιώνουν ότι η κοπέλα είναι καλά. «Οι αρχές και το Χαμόγελο του Παιδιού συνεχίζουν τις έρευνες και καλούμε όποιο γνωρίζει κάτι ακόμη και ανώνυμα να βοηθήσει τις έρευνες, ώστε να βρούμε τη Ραφαηλία καλά στην υγεία της σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε η ίδια.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…