Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα άκρα η κόντρα Κριτσίνη-Τσιτιρίδη

Στα άκρα η κόντρα Κριτσίνη-Τσιτιρίδη

0

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων καλεί το δήμαρχο να τον μηνύσει αν είναι ψευδή όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα

 Ανταπαντά στον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Κριτσίνης, σχετικά με την κόντρα που ξεκίνησε μετά την παρέμβαση του τελευταίου στον Εισαγγελέα για τη διαχείριση των κοινωφελών επιχειρήσεων των καποδιστριακών δήμων από το δήμο Αβδήρων.

Ο κ. Κριτσίνης ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου ότι θα στραφεί στον Εισαγγελέα και απευθυνόμενος στο δήμαρχο σημείωσε: «αντιλαμβάνομαι τον πανικό σας κ. Δήμαρχε μετά την ενημέρωση των Αρχών και την διάσταση που πήρε το θέμα στην κοινωνία σχετικά με τις τέσσερεις εταιρείες, που δέκα χρόνια παραμένουν «ανοιχτές» και κάθε μέρα που περνά θα φορτώνονται με πρόστιμα και τόκους που στο τέλος πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν οι ανυποψίαστοι δημότες μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «εμείς σας απαντάμε με την εισήγηση του αείμνηστου και έντιμου τέως Δημοτικού σας Συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου που ήταν εισηγητής για το θέμα των εταιρειών στις 21/01/2015, αρ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 27/2015 ΑΔΑ: ΩΣ7ΗΩ6Γ-Ρ9Ψ που μεταξύ άλλων ανέφερε, επί λέξει, για το θέμα του ΑΦΜ:

Ο Εισηγητής Βαλασίδης Σταμάτης: «Η νέα κοινωφελής επιχείρηση έκανε έναρξη εργασιών και έλαβε, ύστερα από παρέμβαση του τότε Αντιδημάρχου Παραστατίδη Γεωργίου, νέο ΑΦΜ από την ΔΟΥ Ξάνθης με την δέσμευση ότι θα προσκομιζόταν σε πολύ σύντομο χρόνο (εύλογο διάστημα) οι ισολογισμοί των τριών συγχωνευμένων επιχειρήσεων ώστε να ακυρωθούν – διαγραφούν τα ΑΦΜ τους (απαραίτητο για έκδοση νέου ΑΦΜ), πράγμα το οποίο δεν έγινε από το 2011 μέχρι σήμερα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μη δύναται η επιχείρηση να λάβει φορολογική ενημερότητα, απαραίτητη για την είσπραξη χρημάτων των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο Σπίτι», Προσωπικό ΑΜΕΑ κ.λπ.».

Καθώς και με την εισήγηση του κ. Μανουσάκη, ορκωτού λογιστή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/06/2019, αριθμ. απόφασης 147/2019, αναφέρει επί λέξει: «λόγω αδυναμίας μέχρι τώρα της ΔΟΥ Ξάνθης να καταχωρήσει στο μητρώο της μεταβολή της επιχείρησης, από ενεργή σε “υπό εκκαθάριση”. Καθώς επίσης μέχρι σήμερα δεν χορηγεί ακόμα κλειδάριθμους».

Γιατί άραγε; Εφόσον είναι σύννομο το ΑΦΜ;

Απορώ γιατί δεν αντιδράσατε και τότε στον αείμνηστο κ. Βαλασίδη και στον κ. Μανουσάκη και δεν τολμήσατε να τους αποκαλέσετε αναξιόπιστους και ψεύτες;

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, βέβαια, το γεγονός που από τα 32 ερωτήματα επιλέξατε το θέμα του ΑΦΜ, προκειμένου να υπερασπιστείτε τον πρώην αντίπαλο σας και σημερινό συνοδοιπόρο και πολιτικό σας «εταίρο» στο Δήμο μας. Παρόλο που την περίοδο εκείνη του 2011, εσείς ήσασταν στην αντιπολίτευση και την κύρια ευθύνη την φέρει ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και οι συνεργάτες του.

Αυτό που υποσχέθηκα εγώ το έκανα και πήγα στον Εισαγγελέα. Εάν θεωρείται ότι τα 32 ερωτήματα μας είναι ψευδή και σας προσβάλουν, έστω και τώρα, μπορείτε να με μηνύσετε. Ιδού η Ρόδος!».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων τα 2,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Λιβάδι

Συνάντηση Τσέπελη με Άδωνι Γεωργιάδη – Το twitter υπουργού   Ο δήμαρχος Ξάνθης στα Τουριστ…