Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Ξάνθης-Αναστολή σε τμήμα του 4ου Γυμνασίου

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Ξάνθης-Αναστολή σε τμήμα του 4ου Γυμνασίου

0

Μετά από εισήγηση της Δημόσιας Υγείας τίθεται σε αναστολή η λειτουργία τμήματος της Γ’ Γυμνασίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Οι καθηγητές θα έρθουν σε επαφή με τους μαθητές για να ξεκινήσουν άμεσα μαθήματα εξ αποστάσεως

 

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Ξάνθη. Πρόκειται για περίπτωση σε τμήμα της Γ’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου, όπου με την επιβεβαίωση του κρούσματος και με βάση την ιχνηλάτηση, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος και τη συνέχιση της λειτουργίας κανονικά της υπόλοιπης σχολικής μονάδας.

Καθώς, ο μαθητής έλειπε από το σχολείο από τις 16/9 όταν και εμφάνισε τα συμπτώματα, η απόφαση αναστολής ισχύει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 14 ημέρες, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης απέστειλε άμεσα τη σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε ναδρομολογηθεί η διαδικασία της αναστολής.

Όπως μας ενημέρωσε, σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου γίνεται η προετοιμασία, ώστε τα μαθήματα να συνεχίσουν να παραδίδονται εξ αποστάσεως στους μαθητές του τμήματος. Οι καθηγητές τους θα επικοινωνήσουν με τους μαθητές, ώστε να συντονίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Συμπληρωματικά, σε συνεννόηση με το δήμο έγινε απολύμανση της σχολικής τάξης που θα υποδεχθεί ξανά τους μαθητές στο τέλος του μήνα.

Με αφορμή την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος σε σχολείο, ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των μέτρων και χρήσης της μάσκας, όπως έχουν καθορίσει οι ειδικοί επιστήμονες. «Χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους. «Μένουμε ασφαλείς» μόνο με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», σημείωσε ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στην απόφαση μαθητών για καταλήψεις και τις συνέπειες που έχει το μήνυμα της μη χρήσης μάσκας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…