Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

0

Εικόνα κι αυτή
Έκανε την εμφάνισή του ο «κύριος», ο έξυπνος, ο προχωρημένος δήθεν και τάχαμ.
Και ιδού πως ο ερίφης, ο «έξυπνος». Συνόδευε τον γιο του στο σχολείο. Ο μικρός φορούσε μάσκα, προφανώς φροντίδα της μητέρας. Ενώ ο πατέρας όχι. Πατέρας και γιος, δυο άτομα, μια εικόνα.
Και το ερώτημα: Τι παράδειγμα δίνει αυτός ο γονιός;
Υπερηφανεύτηκε και στο καφενείο αργότερα ότι αυτός δεν υπακούει γιατί είναι μάγκας και τους μάγκες δεν τους βρίσκει ο ιός. Μόνον που τους πατάει το τρένο…
-Ελλάδα 2020. Δυστυχώς.
Γ.Δ.


Συγκίνηση για τον Δέλκο
Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης το γεγονός πως ο θάνατος του Κώστα Δέλκου δημιούργησε ένα κύμα συγκίνησης στην κοινή γνώμη της περιοχής μας.
Μάλιστα οι άνθρωποι που τον γνώρισαν στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, στο ΤΕΕ, στην πολιτική, έχουν τις καλύτερες απόψεις γι’αυτόν. Για τον μεστό λόγο του, την ουσιαστική παρουσία του, τα λογικά επιχειρήματά του, την πίστη του στον πολιτισμένο διάλογο, στις δημοκρατικές αρχές του.
Είναι μια απώλεια για την Ξάνθη αυτό είναι γεγονός.
Με την ευκαιρία να κάνουμε γνωστό πως η οικογένειά του και οι φίλοι του, σε χρόνο που θα επιλεγεί, θα πραγματοποιήσουν πολιτικό μνημόσυνο για τον Κώστα Δέλκο, που πρόωρα και άδικα έφυγε.
Γ.Δ.


Γιατί η Περιφέρειά μας;
Ακατανόητη και αδικαιολόγητη η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να παρατείνει επ’αόριστον μάλιστα τα περιοριστικά μέτρα για την Περιφέρειά μας.
Μάλιστα, οδηγήθηκε σ’αυτήν την απόφαση η Πολιτική Προστασία εκτιμώντας και κατατάσσοντας την περιφέρειά μας στις επιβαρυμένες περιοχές!
Το γεγονός αυτό είναι τελείως λάθος και θα λέγαμε τιμωρητικό. Εξάλλου από την αρχή ακόμη η Π.Π. έδειξε μια αρνητική διάθεση έναντι της περιφέρειάς μας και ειδικότερα του νομού μας.
Η εκτίμησή μας είναι ότι η απόφασή της δεν είναι μόνον λανθασμένη, είναι και κατευθυνόμενη, κι αυτό είναι άδικο.
Μάλιστα το δυσμενές εις βάρος της περιφέρειάς μας αποδεικνύεται από τα νέα κρούσματα τα οποία είναι πότε μηδενικά και πότε 1 ή 2.  Αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν ότι αποτελούν επιδημιολογική επιβάρυνση;
Άρα κάτι άλλο υπάρχει.
Γ.Δ.


Χωρίς μάσκα
Μ’ όλο το σεβασμό για τον Μητροπολίτη μας που είναι ένας συνετός και αγαπητός σ’ όλη την κοινωνία θρησκευτικός ταγός, μπροστάρης σ’ όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για το τόπο μας, θεωρούμε ατόπημα το γεγονός ότι δεν φοράει ποτέ μάσκα. Τέλεσε τον Αγιασμό στα σχολεία και ήταν ο μόνος όπως και οι συνοδοί του ιερείς που δεν φορούσαν μάσκα. Κι αυτό ήταν κάτι που σχολιάζεται αρνητικά. Στα λόγια είναι ο πρώτος υπερασπιστής της μάσκας και των μέτρων προστασίας  και δεν παύει να νουθετεί αλλά και με παραδείγματα να προτρέπει τον κόσμο υπέρ της τήρησης αυτών όμως δεν το δείχνει με πράξεις.
Μ.Ξ.


Κρίμα τα καημένα τα παιδιά τους…
Βγήκαν τη Δευτέρα να κάνουν το σόου τους μπροστά στις κάμερες κάποιοι, ελάχιστοι, αρνητές της μάσκας στα σχολεία, οι οποίοι συνόδευσαν τα παιδιά τους (χωρίς μάσκες φυσικά) μέχρι τις σχολικές αυλόπορτες, όπου βέβαια έφαγαν πόρτα.
Κι αφού έκαναν το μίνι σόου τους, αραδιάζοντας ένα σωρό μπαρούφες, κάνοντας επίδειξη της αγραμματοσύνης και του φανατισμού τους, αποχώρησαν μαζί με τα παιδιά τους, που τα κακόμοιρα κατέβαζαν το κεφάλι ντροπιασμένα, μπροστά στην εξαλλοσύνη του γονιού τους, βλέποντας όλους τους φίλους τους να μπαίνουν στην τάξη, κι αυτά να μένουν έξω.
Δεν τα λυπήθηκαν τα καημένα να τα βγάλουν κατάφατσα στις κάμερες, να τα εκθέσουν στο πανελλήνιο και να τα στιγματίσουν στους συμμαθητές τους;
Είναι κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι γονείς. Οι οποίοι δεν διστάζουν να περιθωριοποιήσουν τα παιδιά τους για να επιδείξουν τον αντισυστημισμό και το μένος τους κατά της κοινωνίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία βέβαια των γονιών είχαν προετοιμάσει τα παιδιά τους και τα είχαν – ευτυχώς- εφοδιάσει με τις πολύχρωμες μασκούλες τους από το σπίτι.
Και λέμε ευτυχώς, γιατί αν βασίζονταν σ’ αυτές τις τερατωδών διαστάσεων που έφτιαξε η ΚΕΔΕ, αλίμονο. Σκέτο Βατερλό…
Ε.Κ.


Ευκαιρία να διχαστούμε…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας από 9 σε 12 μήνες.
Το θέμα το εξετάζει η κυβέρνηση και μόνον για τον στρατό Ξηράς. Ακόμη εξετάζεται οι νέοι να υπηρετούν τη θητεία τους από 18 χρόνων όπως στην Κύπρο και το Ισραήλ.
Αυτά λοιπόν εξετάζονται.
Κι όμως, είναι βέβαιο ότι πριν οριστικοποιηθεί κάτι, εμείς ως λαός, όπως το συνηθίζουμε, θα βρούμε, είναι βέβαιο, άλλη μια ευκαιρία να… διχαστούμε!
Μας είναι εύκολο, σαν ψωμοτύρι.
Την ψάχνουμε την ευκαιρία για να τσακωθούμε. Από τα κόμματα μέχρι τα καφενεία και τις καφετέριες. Η ομόνοια είναι δύσκολη έννοια, μας ταιριάζει η διχόνοια, η αντιπαράθεση κι όχι η συμφωνία, η συναίνεση.
-Ήδη τα όργανα άρχισαν.
Γ.Δ.


Τριάντα χρόνια «Παρατηρητής»
Τριαντάρισε η γνωστή εφημερίδα της γειτονικής Κομοτηνής «Παρατηρητής της Θράκης».
Η πορεία της συνεπής στις αρχές που είχε θέσει από την αρχή της κυκλοφορίας της η Τζένη Βαφειάδου και συνεχίζει η κόρη Αναστασία Βαφειάδου με πίστη σ’αυτές.
Τον γνώρισα τον Παρατηρητή από τη γέννησή του, γνώρισα τους συντελεστές και με χαρά και ικανοποίηση παρακολουθώ τα βήματα της νέας γενιάς.
Ευχές από καρδιάς λοιπόν για δύναμη, κουράγιο στην δύσκολη πορεία για το νέο τριαντάρισμα.
Γ.Δ.


Αυλαία για τον Βασίλη Τοροσίδη
Λίγα λόγια για τον συμπολίτη μας Βασίλη Τοροσίδη.
Τον νεαρό που ξεκίνησε από τον Άρη Πετεινού, που έκανε το επόμενο βήμα στην ομάδα της Ξάνθης όπου ξεχώρισε και από κει, μετά από αξιόλογη προσφορά, κατέληξε στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς.
Δεν θα αναφέρουμε τις ομάδες που αγωνίστηκε στο εξωτερικό. Απλά θα σημειώσουμε την ιστορία που έγραψε όπου αγωνίστηκε, όπως βέβαια και στην Εθνική μας ομάδα και σαν αρχηγός.
Ο Τοροσίδης αποτελεί πλέον ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίμησε την Ξάνθη και δεν την ξέχασε ποτέ, όπως και τον Πετεινό. Άνθρωπος σεμνός, της προσφοράς, αγαπητός απ’όλους, φίλους και αντιπάλους.
Μαζί με τον Αντώνη Αντωνιάδη, ήταν οι δύο κορυφαίοι που έκαναν γνωστή την Ξάνθη ποδοσφαιρικά.
Η αναγνώριση στην αξία και την ανθρώπινη ποιότητά του είναι τα βραβεία του, όπως και οι διακρίσεις στον αγωνιστικό χώρο.
Αυλαία λοιπόν για τον αγαπητό «Τόρο» με τις καλύτερες εικόνες.
Γ.Δ.


Κλιματική αλλαγή και ΑΠΕ
Εάν κανείς κάνει μια βόλτα προς την ύπαιθρο, πεδινές και ημιορεινές περιοχές, θα διαπιστώσει πως παντού επικρατεί ξηρασία.
Μια γενικά δυσάρεστη εικόνα εξαιτίας βέβαια της έλλειψης βροχής.
Κι αν για τους κατοίκους της πόλης αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, έχει τεράστια για τους ασχολούμενους με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Παντού όπου γυρίσει κανείς το βλέμμα του, θα δει ξερά χόρτα, ξεραήλα. Το πράσινο έχει χαθεί εδώ και καιρό. Αυτή η αλλαγή στο κλίμα οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και ο οικονομικός αντίκτυπος στις χώρες πέραν πάσης αμφισβήτησης. Για τον λόγο αυτόν εξάλλου, όπως και για άλλους βέβαια, ξεκίνησε πρώτα από την Ευρώπη η αλλαγή στο θέμα της μείωσης των ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.
Η στροφή είναι δεδομένη και θα ενταθεί μέσω της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Δηλαδή, σταδιακή στροφή στον αέρα, τον ήλιο, το νερό, το υδρογόνο, το φυσικό αέριο. Φυσικά και δεν θα καταργηθούν βενζίνη και πετρέλαιο αμέσως. Αυτό είναι αδύνατο. Θα περάσουν πολλά χρόνια γι’αυτό. Όμως σταδιακά, θα μειωθεί σημαντικά η χρήση τους, ενώ παράλληλα θα μειώνεται η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι συνθήκες ζωής ζώων και φυτών, στη θάλασσα και την ξηρά, θα βελτιωθεί σημαντικά.
Γ.Δ.


Bachelor: Ο απόλυτος ξεπεσμός της γυναικείας υπόστασης! Ντροπή!!!
Σχολιάσαμε σε άλλο φύλλο τo τηλεπαιχνίδι Big Brother με αφορμή ένα ανεκδιήγητο σχόλιο παίχτη για τον βιασμό. Τα τηλεσκουπίδια όμως δεν σταματούν σ’ αυτό. Σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό έχει ένα άλλο ξενόφερτο τηλεπαιχνίδι το Bachelor. 20 κορίτσια κυνηγούν κυριολεκτικά όμως ένα νεαρό άνδρα που υποτίθεται ότι είναι ό άνδρας των ονείρων τους, χρησιμοποιώντας ότι κατινίστικο μέσο υπάρχει. Η πνευματική ένδεια, η έλλειψη παιδείας, αξιοπρέπειας, αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού, ηθικός ξεπεσμός ως ανθρώπινη υπόσταση,  σ’ όλο της το μεγαλείο. Ντύνονται και βάφονται σαν ντίβες και ξεκατινιάζονται, μαλλιοτραβιούνται σαν Νεάντερνταλ για να κερδίσουν το τρόπαιο και διασημότητα. Υποκρισία …Λες κι όλο αυτό έχει σχέση με την πραγματική ζωή. Τις καθημερινές γυναίκες που αγωνίζονται για να κερδίσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, να κατακτήσουν στόχους, να πετύχουν επαγγελματικά,  να χτίσουν καριέρα  με όπλα τις σπουδές, τις ικανότητες και την εργατικότητα τους , να γίνουν καλές μητέρες, να βρουν το ταίρι που θα μιλήσει στην ψυχή τους…
Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτά τα κορίτσια που δεν πρέπει να διάβασαν ούτε ένα βιβλίο στην ζωή τους να σέρνονται, να ξεφτιλίζονται, να ξεπέφτουν έτσι και να διασύρουν έστω και μέσα από ένα άθλιο παιχνίδι τον κόσμο και την ψυχοσύνθεση των πραγματικών γυναικών.
Αλήθεια τι κάνουν οι γυναικείες οργανώνεις μπρος σ’ αυτό τον διασυρμό;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…