Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολίτες για την Ξάνθη: Ένας ακόμη χαμένος χρόνος

Πολίτες για την Ξάνθη: Ένας ακόμη χαμένος χρόνος

0

Κριτική στη δημοτική αρχή με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της

 Η παράταξη ζητά εφαρμογή των μέτρων στήριξης επαγγελματιών και δημοτών που πρότειναν και ψήφισαν στο πρόσφατο ΔΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Χαμένο χαρακτηρίζουν το χρόνο που πέρασε οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Αριάνα Παπαϊωάννου και Νίκος Ανταμπούφης.

Οι σύμβουλοι ζητούν να εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών και δημοτών που πρότειναν και ψήφισαν στο πρόσφατο ΔΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ απαριθμούν τα «κακώς κείμενα» στην πόλη ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρουν: «στις 26/8/2020 πραγματοποιήθηκε το αναμενόμενο προ 5μήνου Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, προκειμένου να συζητήσει τα 13 θέματα στήριξης των επαγγελματιών του Δήμου μας, με πρωτοβουλία των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία κατατέθηκε από τις 9 Απριλίου 2020.

Με την 5μηνη αυθαίρετη αναβολή της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι η Δημοτική Αρχή, κατά την κρίσιμη για το Δήμο μας περίοδο (Απρίλιος), ούτε γνώριζε τι να πράξει, ούτε ήθελε να πάρει αποφάσεις, παρά ανέμενε να εκτελέσει τις υποχρεωτικές για όλους τους δήμους αποφάσεις της κυβέρνησης. Η μόνη πρωτοβουλία που πάρθηκε ήταν η περίφημη αγορά των ράντζων του κλειστού γηπέδου, ενέργεια για την οποία πρέπει να ελεγχθεί για την σκοπιμότητα, την προχειρότητα και την αδιαφάνεια.

Οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής του κ. Τσέπελη ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ και τα 13 θέματα, προτάσσοντας διάφορες αιτιάσεις και κυρίως πως για όλα αυτά έχουν προηγηθεί ΠΝΠ και ακολούθησαν νομοθετικές ρυθμίσεις! Τίποτα πλέον δε μας εκπλήσσει.

Περιμέναμε από το Δήμαρχο Ξάνθης για το θέμα αυτό να δείξει την απαιτούμενη σύνεση και λογική και για όλα αυτά τα θέματα στήριξης των επαγγελματιών και πολιτών του Δήμου μας ώστε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία ομόφωνη απόφαση».

Ως προς τη δήλωση του δημάρχου σημειώνουν: «δεν περιμένουμε βέβαια από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Τσέπελη, να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν. Αντίθετα, περιμένουμε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κρυπτόμενος πίσω από το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση. Όπως δεν περιμένουμε πλέον, με αφορμή την επετειακή ανακοίνωση  μετά από τον πρώτο χρόνο «διοίκησης» του «έμπειρου και γνώστη» Δημάρχου (30 χρόνια Αντιδήμαρχος), να αλλάξει  κάτι στην πόλη. Όπως:

  • στο κυκλοφοριακό: (άναρχη μονοδρόμηση χωρίς σχέδιο εισόδου και εξόδου της πόλης, καμία λειτουργία σταθμών στάθμευσης, φροντίδα ΑμεΑ με ηχητικά φανάρια)
  • στην καθαριότητα: (βρώμικη πόλη, κατεστραμμένοι κάδοι, απεριποίητες πλατείες)
  • στον Αθλητισμό: (διαλυμένοι αθλητικοί χώροι, κολυμβητήριο ανέκδοτο της πόλης,  ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι)
  • στον πολιτισμό: (το απόλυτο τίποτα, καμία φροντίδα για τα αδέσποτα)
  • ΕΣΠΑ, έργα, έξυπνη πόλη, ανακύκλωση: άγνωστες λέξεις.
  • Καμία παρέμβαση στην περιοχή της Σταυρούπολης ή στους περιφερειακούς οικισμούς των Κιμμερίων, του Ευμοίρου και του Δροσερού
  • Καμία ενίσχυση στην τοπική επιχειρηματικότητα στην ανάπτυξη και την  απασχόληση των νέων.

Εκείνο όμως που περιμέναμε και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε συνέπεια λόγων και έργων είναι ο «Ένας χρόνος δημοτικής αρχής» που είναι ένας χρόνος των απευθείας αναθέσεων και της αδιαφάνειας. Όσο για τους «υπέροχους εθελοντές» με τους οποίους «συνεργάστηκε και ενεργοποίησε» (όπως αναφέρει η φλύαρη επετειακή ανακοίνωση του κ. Δημάρχου) μάλλον εννοεί τους/τις αποτυχόντες/ούσες των ψηφοδελτίων του, που τοποθέτησε σε θέσεις και επιτροπές του Δήμου, μαζί με όσους «θαμπώθηκαν» από το όραμα της Δημοτικής Αρχής και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Αν λέγαμε «… και του χρόνου!» θα λέγαμε ψέμματα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…