Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρέμβαση της Εισαγγελίας Ξάνθης για τις καταλήψεις

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Ξάνθης για τις καταλήψεις

0

Ξεκίνησε προκαταρκτική με καταθέσεις διευθυντών, γονέων και μαθητών για να διερευνήσει πιθανές ευθύνες

Αντιδρά η ΕΛΜΕ, ζητά να επιλυθεί το θέμα εντός των σχολικών μονάδων

 

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Ξάνθης με σκοπό να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες για τις καταλήψεις σε σχολεία της πόλης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν στην Ασφάλεια, και στη συνέχεια θα κληθούν οι «πρωτοστάτες» μαθητές, καθώς και οι γονείς τους, ώστε να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης της ομαλής λειτουργίας των σχολείων (για τους πρώτους) και την παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (για τους δεύτερους).

Ουσιαστικά η έρευνα έρχεται, προκειμένου να εξετάσει τις διαστάσεις που λαμβάνουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, σε συνδυασμό με το ούτως ή άλλως δύσκολο τοπίο λειτουργίας των σχολείων λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία κατά της πανδημίας.

 

Αντιρρήσεις από την ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης από την πλευρά της αντιδρά στην παρέμβαση της Εισαγγελίας υποστηρίζοντας ότι αυτά τα θέματα πρέπει να επιλύονται εντός της σχολικής κοινότητας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση. Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα. Την ίδια στιγμή, ας αναλάβει και το υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που του αναλογούν στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον σημαντικό περιορισμό των μαθητών ανά τάξη (που είναι και το κύριο αίτημα των παιδιών) που θα συνδράμουν στην αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατέρρευσε τμήμα του τοίχου από παλιό κτίσμα στην οδό Στογιαννίδου

Λόγω της ισχυρής βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας   Τμήμα του εξωτερικού τοίχου σε …