Αρχική Χωρίς κατηγορία Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

0
giouvarlakia_saganaki_copy

500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γραμμ. ρύζι καρολίνα

2 αυγά

1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα

αλάτι και πιπέρι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 δαφνόφυλλο

200 γραμμ. βαρελίσια φέτα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, το μισό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι.

Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568