Αρχική Χωρίς κατηγορία Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

Γιουβαρλάκια σαγανάκι με φέτα

0
giouvarlakia_saganaki_copy

500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γραμμ. ρύζι καρολίνα

2 αυγά

1 φλιτζ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα

αλάτι και πιπέρι

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 δαφνόφυλλο

200 γραμμ. βαρελίσια φέτα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τα αυγά, το μισό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι.

Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το υπόλοιπο κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, τρίβουμε από πάνω τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

  • Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

    -1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…
  • Ρολό κιμά  με γέμιση λαχανικών

    -1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο -3 κ.σ. ελαιόλαδο -1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο -1 σκ. σκόρδο τριμμένη…
  • Ρεβύθια με κιμά

    -500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα -200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος -1 τεμ κρεμμύδι ξερό -1 σκελίδα σκό…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναζητώντας τον Θεόδωρο Ζαλάχα

200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Ευεργέτη της Ξάνθης – Μεγάλη έρευνα και επίσκ…