Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση Ζεϊμπέκ για την καθυστέρηση του έργου της Δημοτικής Οδοποιίας Κενταύρου

Ερώτηση Ζεϊμπέκ για την καθυστέρηση του έργου της Δημοτικής Οδοποιίας Κενταύρου

0
zeibek vouli

Από «χίλια κύματα» το έργο που βρίσκεται στα σκαριά από το 2014, λέει ο βουλευτής

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν σχετικά με το έργο της Δημοτικής Οδοποιίας Κενταύρου το οποίο είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά τώρα φαίνεται να έχει «παγώσει». Στο κείμενο της ερώτησης, αναφέρεται πως το συγκεκριμένο έργο έχει περάσει από «χίλια κύματα», καθώς το 2014 αν και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απεντάχθηκε. Ύστερα, τον Μάιο του 2019 εκδόθηκε η απόφαση της Υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης του προϋπολογισμού έως 2.100.000 ευρώ μεταξύ του τότε Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζη και του Δήμου Μύκης για την υλοποίηση του «Έργου Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης». Τον Ιούλιο του 2019 εκδόθηκε η απόφαση από τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιαννακίδη, για την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019, όπως επίσης και η έγκριση των πιστώσεων για το συγκεκριμένο έργο. Μετά τις εκλογές του 2019, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου «πάγωσε». Έπειτα από σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής, δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες κατασκευής του από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, ο δρόμος αυτός πρόκειται να διευκολύνει την κυκλοφορία των πολιτών, μιας και οδηγεί στο γήπεδο του χωριού, στο νεκροταφείο και σε κτηνοτροφικές μονάδες. Το κυριότερο όμως είναι πως αποτελεί ένα περιφερειακό δρόμο, ο οποίος διασφαλίζει την έγκαιρη πρόσβαση από την μια άκρη του οικισμού στην άλλη, ιδιαιτέρως σημαντικό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η πρόσβαση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων κτλ. Σημειώνεται, επίσης, πως ο συγκεκριμένος οικισμός έχει 3000 κατοίκους και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του Δήμου Μύκης και του ορεινού όγκου της Ξάνθης, ενώ βρίσκεται σε μια περιοχή που η πρόσβαση είναι δύσκολη, ούτως ή άλλως, λόγω της πυκνής δόμησης και του βουνού.

Στην ερώτηση του, λοιπόν, ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ζητά πληροφορίες σχετικά με τη φάση υλοποίησης στην οποία βρίσκεται το έργο, το λόγος καθυστέρησής του μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και το πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…