Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέντευξη Τύπου συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο

Συνέντευξη Τύπου συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο

0
meionotiko

Καταγγέλλουν αυξημένο αριθμό παιδιών ανά τάξη

 Διαμαρτύρονται για τη μη επιστροφή του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα στα καθήκοντά του παρότι κρίθηκε παράνομη η απόλυσή του

Την Πέμπτη, 10/9, και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης έκτακτη συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου, της τοπικής ΕΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με θέμα τη λειτουργία του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζουν, παραβατική.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρωταρχικός στόχος της ΟΙΕΛΕ, αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και η τήρηση της νομιμότητας από κάθε εκπαιδευτικό φορέα, είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό είτε μειονοτικό σχολείο.

Δυστυχώς, σε μια ευαίσθητη περιοχή, στην ακριτική Θράκη, σε  μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι αυτονόητη, αλλά αποτελεί πρόκληση για τις εκπαιδευτικές αρχές και για την κοινωνία. Κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της νομιμότητας στην περιοχή είναι το Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και προχωρά σε αυθαίρετες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα θίγουν στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε 30-40 μαθητές στοιβάζονται ανά τάξη σε αδήλωτα και ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες με αποτέλεσμα το σχολείο να αποτελεί, εν μέσω επέλασης κορωνοϊού, υγειονομική βόμβα».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου θα τεθεί και το ζήτημα της επιστροφής του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα στα καθήκοντά του, πράγμα που δεν έχει γίνει παρά τις αποφάσεις των ελληνικών θεσμικών οργάνων που έχουν κρίνει παράνομη την απόλυσή του, όταν το σχολείο λειτουργούσε υπό ιδιότυπο ιδιωτικό καθεστώς.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βγήκε η προκήρυξη για 6 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Δύο θέσεις στα Κ.Υ. Εχίνου και Σταυρούπολης – Δείτε τις ειδικότητες 817 θέσεις ΠΕ και ΤΕ &…