Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Χειρόφρενο» στη μεταφορά μαθητών;

«Χειρόφρενο» στη μεταφορά μαθητών;

0

Στον «αέρα» οι μεταφορές μαθητών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ σε Ξάνθη, Καβάλα,  Δράμα. Κατέθεσαν αγωγές – Ζητούν μη καταβληθέντα μαθητικά δρομολόγια του Μαΐου – Ιουνίου

 

 

«Για εμπαιγμό» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θ. Γεωργιάδης  – Κανονικά από Δευτέρα η μεταφορά μαθητών με ΤΑΞΙ – 4 παιδιά και μάσκα υποχρεωτικά

 

 

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη 4 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία! Το ΚΤΕΛ Ξάνθης που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του έργου επικαλείται αδυναμία προβάλλοντας οικονομικούς λόγους ενώ παράλληλα εγκαλεί την αναθέτουσα αρχή, το ΥΠΕΣ, για «εμπαιγμό». Την ίδια στιγμή το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης συγκαλούν σε γενική συνέλευση των μετόχων σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους εν’ όψει της αυριανής σύσκεψης που θα έχουν με την περιφερειακή αρχή. Να σημειώσουμε ότι το ίδιο  πρόβλημα με τις μεταφορές μαθητών εντοπίζεται και στην Καβάλα και στην Δράμα καθόσον στις τρεις περιφερειακές ενότητες οι μεταφορές γίνονται με κανονικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ ενώ στην Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη με μισθώσεις μετά από διαγωνισμό.

Στον «αέρα» οι μεταφορές μαθητών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ σε Ξάνθη, Καβάλα,  Δράμα – «Πονοκέφαλος» στην περιφέρεια

«Για εμπαιγμό εις βάρος τους από το υπουργείο», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης,  κ. Θέμης Γεωργιάδης εξηγώντας: «Μας κορόιδεψαν. Έπρεπε να μας καταβάλλουν 65.000 ευρώ για τις μεταφορές του Μαΐου  – Ιουνίου όταν άνοιξαν τα σχολεία (18/5) με βάση τα ειδικά μαθητικά δελτία και μας κατέβαλαν μόνο 19.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Είχαμε τεράστιες οικονομικές απώλειες λόγω  του κορωνοϊού και την απαγόρευση των μετακινήσεων.  Το 50% του προσωπικού μας είναι σε αναστολή. Χρειαζόμαστε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 300.000 ευρώ μόνο για πετρέλαια και έχουμε εισπράξεις 200.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος της μεταφοράς όταν μάλιστα έχουμε δυνατότητα μόνο για 65% πληρότητα. Το συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη και μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει μέσω ΕΣΠΑ να βρει κονδύλι  καθώς δεν μπορεί να παρέμβει στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου». Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως τα τρία ΚΤΕΛ (Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας) κατέθεσαν αγωγές για την μεταφορά του Ιουνίου ζητώντας να καταβληθεί το ποσό που συμφωνήθηκε.

Κανονικά από Δευτέρα η μεταφορά μαθητών με ΤΑΞΙ – 4 παιδιά και μάσκα υποχρεωτικά

Τη ίδια στιγμή που η μεταφορά με τον ΚΤΕΛ είναι σε εκκρεμότητα, κανονικά θα αρχίσει να διεξάγεται η μεταφορά με τα ΤΑΞΙ. Σ’ αυτές συμμετέχουν τα 100 ΤΑΞΙ του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί της πόλης της Ξάνθης και 44 αγοραία από τους άλλους δήμους: «Θα ξεκινήσουμε κανονικά από την Δευτέρα με 4 παιδιά ανά ΤΑΞΙ με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους μας και από τα παιδιά. Έχει παραταθεί η σύμβασή μας λόγω κορωνοϊού μέχρι τις 30/6/2021. Εκτελούμε μεταφορές μαθητών σ’ όλο το δίκτυο του νομού από τον Δημάριο έως τα χωριά του κάμπου καθώς και σε 4 ειδικά σχολεία της πόλης και της Γαλάνης», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί κ. Στέλιος Γουναρίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …