Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 12 θέσεις στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης

12 θέσεις στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης

0
aporimatoforo

Αιτήσεις έως τις 4 Σεπτεμβρίου

 

Την πρόσληψη 12 υπαλλήλων προωθεί ο Σύνδεσμος Απορριμμάτων Ξάνθης προς κάλυψη των επειγουσών αναγκών λειτουργίας στα πλαίσια λήψης κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη, ξεχωριστά για κάθε ειδικότητα.

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα θέσεις
ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων 4
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 8

 

Η προθεσμία λήξης της υποβολής αιτήσεων είναι στις 4 Σεπτεμβρίου.

 

6 προσλήψεις στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ Ξάνθης

 

 

ΑΣΕΠ: 121 νέες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ – Αφορά 18 περιοχές – Ενισχύονται οι βρεφονηπιακοί του Οργανισμού

 

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 121 ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν:

εντός του Νομού Αττικής και των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων

Συγκεκριμένα ζητούνται:

ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων

ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας

ΔΕ Μαγείρων

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ.

Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.

Πότε και πως υποβάλλονται οι αιτήσεις 

Οι ενδιαφερόμενοι  μέσω της ψηφιακής πύλης του ελληνικού δημοσίου www.gov.gr. θα οδηγηθούν   στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  στη σχετική σελίδα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ακολουθώντας τη διαδρομή,  https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apaskholese-sto-demosio-tomea/aitese-proslepses-stous-brephonepiakous-stathmous-tou-oaed  αφού καταχωρήσουν   τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους (username και password) στο TAXISnet.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της που θα  γίνει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα καταστήματα των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αυτής, όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στο χώρο των ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων  των δήμων,  στους οποίους αυτά εδρεύουν, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και  εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα  (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη,  τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

  • Υποβολή αιτήσεως μετά την καταληκτική ημερομηνία που θα ορισθεί με Ανακοίνωση του Διοικητή του ΟΑΕΔ(www.oaed.gr)  δεν είναι δυνατή.

Αναλυτικά οι θέσεις στην Ξάνθη

 

Ειδικότητα Θέσεις
ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 3
ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων 2
ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας 1

 

 

ΟΑΕΔ: Εννέα νέα προγράμματα με 47.000 θέσεις εργασίας τους μήνες Σεπτέμβριο & Οκτώβριο

 

Εννέα νέα προγράμματα για τη δημιουργία 47.000 θέσεων εργασίας για ανέργους έχει έτοιμα ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αναμένεται να βγουν στον «αέρα» το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Ειδικότερα μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν 3 νέα προγράμματα:

1o) Απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 7.000 μακροχρόνια ανέργων 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και ∆υτικής Ελλάδας.

2o) Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 600 ευρώ μηνιαίως για 6 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 5.000 ανέργων 18-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

3o) Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε περιοχές υψηλής ανεργίας. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 813 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 3.000 ανέργων 18-30 ετών σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου.

Τα προγράμματα που αναμένεται να βγουν τον Οκτώβριο:

4o) Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που επιχορηγεί με έως 813 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 10.000 ανέργων 18-29 ετών σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

5o) Νέας επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες όπου θα επιχορηγεί για 12 -18 μήνες με 10.000 έως 17.000 ευρώ 2.500 ανέργους 18-29 ετών, για να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Επίσης τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ:

6o) Απασχόλησης νέων πτυχιούχων. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 950 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 6.000 ανέργων 22-29 ετών με πτυχίο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

7o) Κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτηση. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 475 ευρώ μηνιαίως για 8 μήνες το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την κατάρτιση και πρόσληψη 4.500 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ακόμη για τον Δεκέμβριο έχει προγραμματιστεί να προκηρυχθούν:

8o) Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιόνιων Νησιών, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

9o) Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περισσότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί με έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου.

 

epixieriseis

Ξεκίνησαν από χθες οι αιτήσεις για πρόγραμμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων

 

Ποιους αφορά

 

Από χθες Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου γίνονται δεκτές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με λιγότερους από 10 εργαζόμενους.

Το  νέο πρόγραμμα στήριξης του αναπτυξιακού ύψους 150 εκ. ευρώ δέχεται αιτήσεις από Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους. Ελάχιστο ύψος επένδυσης για Μικρές 150.000 ευρώ και για Πολύ Μικρές 100.000 ευρώ.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

α. για μικρές επιχειρήσεις  το ποσό των 150.000 ευρώ

β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι λιγότερο ίσα από τα υπόλοιπα

Οι μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας εξαιρούνται από την δωρεάν μεταφορά τους προς κ…