Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι μάσκες δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά της επιτυχίας

Οι μάσκες δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά της επιτυχίας

0

Πανελλήνιες 2020: Χατζηγιαννάκης Γεράσιμος: «Ήταν το όνειρό μου να γίνω γιατρός…». Πέρασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με 18.425 μόρια

 

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας  – Οι επόμενοι στόχοι

 

Η μάσκα δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά και την πληρότητα που νιώθει κάποιος όταν πετύχει το στόχο του για τον οποίο μόχθησε αδιάκοπα πολύ καιρό και ήταν αυτή η προσπάθεια που του έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για να πραγματοποιήσει  το όνειρό του!  Να γίνει γιατρός! Αυτό συνέβη με τον Γεράσιμο Χατζηγιαννάκη, τον χθεσινό μαθητή του 1ο ΓΕΛ Ξάνθης και σημερινό πλέον πρωτοετή φοιτητή στην Ιατρική Σχολή  Θεσσαλονίκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εισήλθε έχοντας συγκεντρώσει  18.425 μόρια! Πρόκειται για τον μοναδικό Ξανθιώτη που πέρασε στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ την φετινή χρονιά και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του καθώς και πόσο επηρέασε την προσπάθειά του το γεγονός του lockdown λόγω του κορωνοϊού. Μια προσπάθεια που εκτυλίχτηκε και κορυφώθηκε μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλήνιες.

Ανηφορικός ο δρόμος της επιτυχίας

Τον ρωτάμε γι αυτό και μας αποκαλύπτει πως βρήκε τις ισορροπίες του και πως κατάφερε με την βοήθεια των καθηγητών του και της οικογένειάς του να ξεπεράσει τις δυσκολίες να μην επηρεαστεί αρνητικά ψυχολογικά και να αφοσιωθεί και να εστιάσει στον στόχο του.

Χατζηγιαννάκης Γεράσιμος: «Ήταν ιδιαίτερη εμπειρία.  Η χρονιά ήταν επίσης ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γενικά είχε δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι τις αντιμετώπισα αρκετά ψύχραιμα. Προσπαθούσα πάντα να κρατάω μια ισορροπία.  Δηλαδή η ζωή μου αυτή την χρονιά δεν ήταν μόνο το διάβασμα. Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικοί και οι έξοδοι το σαββατόβραδο με την παρέα μου πριν φυσικά το lockdown Οι ρυθμοί του διαβάσματος αυξήθηκαν σημαντικά αλλά υπήρξαν και οι στιγμές χαλάρωσης με τους φίλους που θεωρώ πως είναι απαραίτητες».

Σ’ ότι αφορά τον ψυχολογικό αντίχτυπο που είχε η αιφνίδια διακοπή από την κανονικότητα ο Γεράσιμος μας λέει ότι δεν το άφησε να τον πάρει από κάτω αλλά το είδε και σαν μια ευκαιρία που έπρεπε να την αξιοποιήσει για περισσότερο διάβασμα και αυτό έκανε: «Το ψυχολογικό κομμάτι ήταν από τα κυριότερα που επηρεάστηκαν από την καραντίνα αλλά είχα στο μυαλό μου μόνο τις πανελλαδικές, τον τελικό στόχο και δεν το άφησα  να με επηρεάσει. Κράτησα την ψυχολογία μου όσο το δυνατό σταθερή και στα ύψη. Νομίζω ότι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα η καραντίνα μας έδωσε και μια ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα, περισσότερη επανάληψη κυρίως οπότε επωφελήθηκα και απ’ αυτό όπως πιστεύω ότι έκαναν όλοι οι μαθητές που είχαν ένα στόχο».

 Χατζηγιαννάκης Γεράσιμος: «Ήταν το όνειρό μου να γίνω γιατρός…»

Στην περίπτωση του Γεράσιμου το πρότυπο του πατέρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς ο πατέρας του είναι κτηνίατρος: «Από το τέλος του Γυμνασίου  έιχα αποφασίσει να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση. Μ’ ενδιαφέρει, με ενθουσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είναι και ο πατέρας μου κτηνίατρος. Με μια πρώτη ματιά μ’ ενδιαφέρει περισσότερο η χειρουργική κατεύθυνση.  Για ειδικότητα καρδιοχειρουργική ή  νευροχειρουργική.  Δύσκολα,  αλλά τα δύσκολα μ’ αρέσουν…», μας λέει.

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας

Είθισται σε περιπτώσεις επιτυχίας να αναζητάμε το «κλειδί». Στην περίπτωση του Γεράσιμου είναι περισσότερα από ένα: «Βασικός παράγοντας ήταν οι καθηγητές μου στο 1ο Λύκειο. Είχα πολύ καλούς καθηγητές σ’ όλα τα μαθήματα. Βοήθησαν πολύ και έδωσαν την δική τους πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά και η οικογένειά μου με βοήθησε πολύ, Είχα το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αφοσιωθώ και να επικεντρωθώ στο διάβασμά μου και η ψυχολογική τους υποστήριξη νομίζω πως ήταν καθοριστική. Έχω μια μικρότερη αδελφή που φέτος πήγε Γυμνάσιο η οποία με στήριξε και σεβάστηκε τον αγώνα μου όπως και οι γονείς μου».

Συστατικά της επιτυχίας λοιπόν το τρίπτυχο: Προσήλωση στον στόχο και προσωπική προσπάθεια, σχολεία και οικογένεια και ο στόχος επετεύχθη. Αυτό που ακολουθεί είναι: « Πολλή χαρά! Από τότε που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες ήμουν χαρούμενος αλλά σήμερα κορυφώθηκε αυτή η χαρά. Είναι ένας δύσκολος στόχος και το να τον πετύχω μου φαίνεται απίθανο. Γενικά και εφόσον η Ιατρική ήταν το όνειρό μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το να γνωρίζω ότι θα ακολουθήσω το όνειρό μου».

Οι επόμενοι στόχοι

Φοιτητής λοιπόν από τον Οκτώβριο ο Γεράσιμος αλλά με συνθήκες κορωνοϊού και ίσως και χωρίς αμφιθέατρα όμως δεν φαίνεται να τον πτοεί αλλά ούτε και να βάλει νέους στόχους μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και μια καριέρα στο εξωτερικό: « Το σημαντικό είναι ότι πέρασα και όλα τα υπόλοιπα θα τα ξεπεράσω. Η ιατρική είναι μια ιδιαίτερη πορεία από μόνη της. Πέρα από τις σπουδές, την ειδικότητα και όλα αυτά που παίρνουν αρκετά χρόνια αλλά μετά θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου και στο εξωτερικό. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα και σε επίπεδο γλωσσομάθειας. Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά. Έχω τα μέσα για να ακολουθήσω και μια καριέρα στο εξωτερικό».

Αυτό όμως μπορεί να περιμένει καθώς άμεσα τον περιμένει η φοιτητική ζωή: «Αρκετοί από τους φίλους,  και την παρέα μου έχουν περάσει Θεσσαλονίκη οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μαζί την φοιτητική μας ζωή αλλά κι όσοι πέρασαν σε άλλες πόλεις θα βρισκόμαστε δεν θα χάσουμε επαφές…».

Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική φοιτητική ζωή και με την ίδια προσήλωση να κατακτήσει κι άλλες …κορυφές!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηχανικοί: «Η χώρα φτιάχτηκε από εμάς και εμείς θα σχεδιάσουμε το μέλλον της»

  Εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης στην Ξάνθη με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό …