Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιπ. Καμαρίδης: Δε θα ανεχθούμε τη λάσπη και τον φθηνό λαϊκισμό

Ιπ. Καμαρίδης: Δε θα ανεχθούμε τη λάσπη και τον φθηνό λαϊκισμό

0
kamaridis ippokratis

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ απάντησε στις κατηγορίες του Φάνη Παπαδάκη για τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης

 Σε μία προς μία τις κατηγορίες του δημοτικού συμβούλου με την «Ξάνθη για Όλους» και μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ Φάνη Παπαδάκη απάντησε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ιπποκράτης Καμαρίδης. Μέσω του xanthipost.gr o κ. Καμαρίδης χαρακτήρισε «λάσπη και φθηνό λαϊκισμό» τις αιχμές και τα ερωτήματα που έθεσε δημόσια ο κ. Παπαδάκης.

Ως το κόστος του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ επεσήμανε ότι ο μέσος όρος του κόστους του νερού για μια τετραμελή οικογένεια είναι λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα και κατά πόσο αυτό είναι υψηλό «αφήνω να το κρίνουν οι ξανθιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στόχος της επιχείρησης είναι σε κάθε περίπτωση τα έσοδα να επανεπενδυθούν στην ποιότητα παροχής νερού στους δημότες.

Αναφορικά με τα θέματα που έθεσε ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι που παίρνει δημοσιότητα και μάλιστα για μια επιχείρηση ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο αυτά έχουν συζητηθεί πολύ διεξοδικά σε προηγούμενο ΔΣ».

Ο κ. Καμαρίδης απάντησε και σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία με τη ΔΕΥΑ Νέστου για το νερό από τον Παράδεισο, ενημερώνοντας ότι «υπάρχει δικαστική εξέλιξη, υπήρξε προσπάθεια συμφωνίας που δεν έγινε αποδεκτή και το θέμα πήρε τη νόμιμη οδό». Θα εκδικαστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου μετά από αναβολή που ελήφθη πριν λίγες ημέρες.

Μεταξύ των άλλων, σχετικά με την κατηγορία ότι υπήρξε περίπτωση που μέλος ΔΣ σε δια περιφοράς συνεδρίαση ζήτησε αναβολή, η οποία έγινε δεκτή και στη συνέχεια το θέμα συζητήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ απορρίπτοντας ότι το αίτημα έγινε δεκτό, αναφέρθηκε στην τήρηση της αρχής της πλειοψηφίας εντός του συμβουλίου, όπου και αποφασίστηκε η συζήτηση του εν λόγω θέματος. Συμπληρωματικά δε, ως προς την λήψη αποφάσεων από το ΔΣ που στη συνέχεια ματαιώνονται, ο ίδιος εξήγησε ότι πρόκειται για συνήθη διαδικασία «αν τα δεδομένα αλλάξουν συγκαλείται εκ νέου ΔΣ και ματαιώνει μια προηγούμενη απόφαση».

Ακόμη, σχετικά με το αίτημα για παροχή στοιχείων από τον ίδιο τον κ. Παπαδάκη, όπου και παραπέμπεται στη Διαύγεια για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με αποφάσεις του συλλογικού οργάνου ο κ. Καμαρίδης ανέφερε: «γι’ αυτό υπάρχει η Διαύγεια. Για να μπορεί να ψάχνει και να ελέγχει ο καθένας. Δεν μπορεί ο καθένας να απασχολεί την υπηρεσία και να ζητάει πράγματα τα οποία μπορεί να βρει στη Διαύγεια. Μάθετε να δουλεύετε με τη διαύγεια και θα δείτε ότι όλα θα λυθούν».

Υπενθύμισε δε ότι, στον «άχαρο ρόλο του μέλους της αντιπολίτευσης» ήταν και ο ίδιος επί 5 χρόνια στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ. «Έβαζα τα θέματά μου, έμπαιναν σε ψηφοφορία και τα αποτελέσματα ήταν σεβαστά από όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον χαρακτηρισμό του «One man show» στη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, με το επιχείρημα ότι ακόμη και ο αντιπρόεδρος καταψήφισε σε συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Καμαρίδης σημείωσε ότι ειδικά αυτή η παράμετρος αποδεικνύει ότι τα μέλη της διοίκησης λειτουργούν «ελευθέρα τη συνειδήσει» γιατί έτσι επιτάσσει το πλαίσιο της δημοκρατίας.

Μέσω του xanthipost.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ έκανε έκκληση για περισσότερη προσήλωση στο έργο της επιχείρησης, σημειώνοντας: «θα παρακαλούσα η σύμπραξη των μελών του ΔΣ να είναι για να δημιουργήσουμε έργα και να φτιάξουμε πράγματα. Εμείς γι’ αυτό ήρθαμε και όχι για μια στείρα αντιπολίτευση που είναι τρόπος να εμποδίσουμε οτιδήποτε θετικό πάει να γίνει σε αυτή την επιχείρηση. Πριν λίγο καιρό κε Παπαδάκη καταγγείλατε ότι η ΔΕΥΑΞ μπαίνει μέσα 1 εκ. ευρώ το χρόνο. Απόλυτα ψευδές και εν γνώσει σας γιατί ξέρετε ότι πληρώναμε και φόρο για την κερδοφορία της επιχείρησης. Αυτό όμως έβλαψε πάρα πολύ την εταιρεία γιατί δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις στους ξανθώτες οι οποίοι άλλαξαν κατά ένα μέρος τη στάση τους απέναντι στις πληρωμές στην εταιρεία. Πότε θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες;». Συμπλήρωσε δε ότι, η διοίκηση είναι παρούσα με διάθεση για διάλογο με τα στελέχη και τα μέλη του ΔΣ. «Η υποκρισία έχει περάσει κάθε ανεκτό όριο και όσοι μιλούν με προσβλητικά και ψευδή γεγονότα για την επιχείρηση θα απαντηθούν εκεί που πρέπει», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, εκφράζοντας τη βούλησή του να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τη ΔΕΥΑΞ στο δημοτικό συμβούλιο μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε να δοθούν πλήρη στοιχεία και να «ξεπετάξουμε από την πλάτη μας φορτία αλλονών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…