Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα λάθη στη χρήση μάσκας επισημαίνουν  Υπουργός Υγείας και  Ηλίας Μόσιαλος

Τα λάθη στη χρήση μάσκας επισημαίνουν  Υπουργός Υγείας και  Ηλίας Μόσιαλος

0

Σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται οι πέντε τρόποι με τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες δημοσίευσαν το υπουργείο Υγείας, αλλά και  ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κικίλιας μαζί με το σχέδιο του υπουργείου ανέφερε: «Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη όταν χρησιμοποιούμε μάσκα».

«Φροντίζουμε να μην τα κάνουμε για να μένουμε_ασφαλείς», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει κανείς να κατεβάζει τη μάσκα στο πηγούνι, εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει κανείς να κατεβάζει τη μάσκα στο πηγούνι, μια εικόνα που αντικρίζουμε συχνά, εξηγεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορωνοϊού αναφέρει ότι είναι προτιμότερο να αφαιρείται πλήρως η μάσκα καθώς η περιοχή του λαιμού είναι και αυτή εκτεθειμένη σε μικρόβια και με αυτή την κίνησή μας κινδυνεύουμε να τα μεταφέρουμε στη μύτη και το στόμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος εξηγεί: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…