Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προς αποκλιμάκωση η ένταση στο Αιγαίο

Προς αποκλιμάκωση η ένταση στο Αιγαίο

0

Επιστρέφουν στη βάση τους τουρκικά πολεμικά πλοία  – Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή

Νέο μήνυμα Βερολίνου  – Το δημοσίευμα της Bild κάνει λόγο για «θερμό επεισόδιο» που απέτρεψε τελευταία στιγμή η Μέρκελ

Προς αποκλιμάκωση οδηγείται η ένταση στο Αιγαίο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλούνται αθηναϊκά μέσα, μεγάλο μέρος των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιστρέφει στη βάση του.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου από τη θέση του το τελευταίο 24ωρο μετά την έκδοση της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Ωστόσο: «Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τις κινήσεις τους συνεχίζουν να παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ελληνικός στόλος παραμένει σε επιφυλακή στο Αιγαίο και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων, τα οποία βγήκαν στο Αιγαίο μερικές ώρες μετά την έκδοση της παράνομης Navtex με την οποία δεσμεύει περιοχή ΝΑ του Καστελλόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες.

Νέο μήνυμα Βερολίνου για αποκλιμάκωση

Νέο μήνυμα για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξέπεμψε το Βερολίνο καλώντας παράλληλα την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλήσεις. Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της Bild κάνει λόγο για θαρραλέα παρέμβαση της Καγκελαρίου, η οποία «απέτρεψε θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας», το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν επιθυμούμε καμία κλιμάκωση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά «αντιθέτως, θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, επαναλαμβάνοντας και τη χθεσινή δήλωση του Χάικο Μάας από την Αθήνα, ότι η «πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, είναι δυνατή μόνο εφόσον η Άγκυρα εγκαταλείψει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…