Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Ξάνθης ζητούν σεκιούριτι στην είσοδο

Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Ξάνθης ζητούν σεκιούριτι στην είσοδο

0

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοι τους στην ΔΟΥ Κοζάνης

 

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία εργαζομένων στην ΔΟΥ Ξάνθης

Ξέσπασμα: «Δεν φταίμε εμείς εκτελεστικά όργανα είμαστε,  δουλεύουμε» 

 

 

Την έντονη ανησυχία  τους για τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την ώρα της εργασίας τους λαμβάνοντας αφορμή από την επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοί τους στην ΔΟΥ Κοζάνης,  εξέφρασαν οι Εργαζόμενοι στην ΔΟΥ Ξάνθης. Η λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε υπάλληλος από ένα άτομο που εισέβαλλε οπλισμένο με ένα τσεκούρι έθεσε ζητήματα ανεπαρκούς ασφάλειας και ενέτεινε την ανησυχία των εργαζομένων. Όπως γνωστοποίησαν δε οι εργαζόμενοι στην ΔΟΥ Ξάνθης που συμμετείχαν στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΔΟΥ και συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου εις ένδειξη διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, δύο συνάδελφοί τους νοσηλεύονται βαριά κι αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Γι αυτό και  ήθελαν να φωνάξουν «Φτάνει πια» , αλλά και να καταγγείλουν έλλειμμα στην ασφάλεια των Εφοριών.

Οι εφοριακοί ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους 

Συγκλονισμένη η εκπρόσωπος των εργαζομένων ΔΟΥ Ξάνθης κα Ελένη Τσαουσέλη εξέφρασε τη θλίψη της για τους συναδέλφους της που δέχτηκαν αυτή την αναίτια δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους αλλά και την έντονη ανησυχία των συναδέλφων της για την δική τους ασφάλεια ζητώντας από την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους: “Απαιτούμε την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία” τόνισε η κα Τσαουσέλη. Εξειδικεύοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη για  περισσότερους ελέγχους σε όσους εισέρχονται στο κτήριο της ΔΟΥ καθώς και περισσότερα μέτρα ασφαλείας για όσους κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις.

Tσαουσέλη Ελένη,  εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΟΥ Ξάνθης: «Ζητάμε την θωράκισή μας, δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές μας…»

«Δεν μπορεί να δεχόμαστε τέτοιες επιθέσεις από αγανακτισμένους πολίτες για οποιοδήποτε λόγο είμαστε άνθρωποι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες. Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την θωράκισή μας, την ασφάλεια μας. Ερχόμαστε στην δουλειά μας , δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές μας, είμαστε όλοι οικογενειάρχες. Από την επίθεση που έγινε δυο συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά. Μια έχει χάσει ήδη το μάτι της και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επιζήσει και οι άλλοι συνάδελφοι είναι επίσης τραυματισμένοι στο νοσοκομείο», ανέφερε η κα Τσαουσέλη.

Ζητάνε σεκιούριτι στην είσοδο

Συνεχίζοντας η κα Τσαουσέλη ανέφερε ότι η Ομοσπονδία ΠΟΕ – ΔΟΥ είχε κάνει διάφορες προτάσεις αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε: «Μερικές ΔΟΥ είναι τελείως ανασφάλιστες. Μπήκαν κάποια μέτρα λόγω κορωνοϊού αλλά αυτά πρέπει να γίνουν επιπλέον. Μπορεί να μπει σεκιουριτάς στην είσοδο να κάνουν έλεγχο.  Εδώ κάνουν ελέγχους στα ξενοδοχεία, γιατί όχι στην Εφορία που εξυπηρετεί τόσους πολίτες;», καταλήγει η κα Τσαουσέλη.

Ξέσπασμα εφοριακών Ξάνθης: «Δεν φταίμε εμείς εκτελεστικά όργανα είμαστε,  δουλεύουμε» 

Απαντώντας σε ερώτηση αν η ΔΟΥ Ξάνθης είχε δεχτεί επιθέσεις σημείωσε πως: «Είχαμε κατά καιρούς επιθέσεις,  όλες οι ΔΟΥ έχουν επιθέσεις» και διευκρίνισε πως λόγω κορωνοϊού η κίνηση γίνεται μόνο με ραντεβού και εξαιτίας  της έλλειψης σεκιούριτι στην είσοδο, ο έλεγχος γίνεται από εργαζόμενους: «Δεν έχουμε σεκιούριτι και δύο συνάδελφοι καθημερινά μπαίνουν στην είσοδο για να ελέγχουν την κίνηση». Επίσης έθιξε ένα άλλο πρόβλημα που έχουν αυτοί που διενεργούν ελέγχους σε επιχειρήσεις και στο παζάρι: «Ένα πολύ σοβαρό θέμα είναι οι προληπτικοί έλεγχοι. Κατά καιρούς έχουμε δεχτεί επιθέσεις σε έλεγχους που κάνουμε από επιχειρηματίες στο παζάρι και λεκτικά και με χειροδικίες.

Μας θεωρούν υπαίτιους για τους ελέγχους που γίνονται.

Δεν φταίμε εμείς εκτελεστικά όργανα είμαστε,  δουλεύουμε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια με θέμα τη βιωσιμότητα από την ομάδα «Daedalus Wings» του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης

Με αρωγό τον Δήμο Ξάνθης απομάκρυναν τα σκουπίδια από την περιοχή του παρατηρητηρίου Σαμακ…