Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καμία μετακίνηση της κυβέρνησης στο θέμα των οδικών διελεύσεων

Καμία μετακίνηση της κυβέρνησης στο θέμα των οδικών διελεύσεων

0

Μεταβατικό στάδιο ως τις 5 Ιουλίου

 Μιλώντας χθες στους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επέμεινε στη διατήρηση μόνο του Προμαχώνα ως σημείου διέλευσης τουριστών, σημειώνοντας ωστόσο συμπληρωματικά ότι ως τις 5 Ιουλίου θα διατηρηθεί ένα μεταβατικό στάδιο.

Σχετικά με τις πύλες εισόδου σημείωσε: «στα σύνορα με τη Βουλγαρία, η είσοδος στους επισκέπτες επιτρέπεται μόνο από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Από τα υπόλοιπα σημεία εισόδου επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους. Στα σύνορα με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους».

Ο ίδιος τόνισε πως «η Ελλάδα άνοιξε -κάτω από τους συγκεκριμένους περιορισμούς- τις πύλες της στις τουριστικές ροές, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού, των κατοίκων των τουριστικών προορισμών και των επισκεπτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr. Μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο που παρέχει την αναγκαία ευελιξία. Έτσι, οι επισκέπτες μπορεί να συμπληρώνουν το PLF ακόμη και στο check-in λίγο πριν την αναχώρησή τους ή ακόμη και αμέσως κατά την άφιξή τους στην πατρίδα μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…